Sari direct la conținut

Poluarea crește riscul de COVID-19 sever? Cercetătorii au studiat datele din zece ani și au găsit un răspuns

HotNews.ro
Poluarea crește riscul de COVID-19 sever? Cercetătorii au studiat datele din zece ani și au găsit un răspuns

​​Oamenii care trăiesc în zone în care poluarea este mare au un risc crescut de a suferi de o formă severă de COVID-19.

Un studiu al oamenilor de știință germani relevă că persoanele expuse la niveluri ridicare de dioxid de azot riscă să ajungă la terapie intensivă sau să necesite ventilație mecanică în condițiile în care se îmbolnăvesc de COVID-19.

Potrivit cercetării citate de Jerusalem Post, oamenii de știință au folosit datele privind poluarea aerului din 2010 până în 2019 pentru a determina nivelul mediu anual pe termen lung de dioxid de azot în fiecare regiune din Germania. Ei au folosit și date din aprilie-mai 2020 din registrul Asociației Interdisciplinare Germane pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență pentru a determina câți pacienți cu COVID-19 au avut nevoie de ventilație și terapie intensivă.

Astfe, s-a ajuns la concluzia că pacienții cu COVID-19 din zonele cu niveluri medii anuale mai mari pe termen lung de NO2 au avut mai multe șanse de a ajunge la terapie intensivă și de a fi intubați. „Expunerea pe termen lung cu mult înainte de pandemie ar fi putut face oamenii mai vulnerabili COVID-19 sever”, a spus dr. Susanne Koch, unul dintre cercetători.

Dioxidul de azot este eliberat în urma arderii de combustibili fosili. Expunerea pe termen lung poate afecta plămânii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro