Sari direct la conținut

Povestea de viață a lui Zelenski, transformată în carte de benzi desenate

HotNews.ro
Zelenski eroul unei carti de benzi desenate, Foto: Captura
Zelenski eroul unei carti de benzi desenate, Foto: Captura

Povestea de viață a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski – de la comediant la lider pe timp de război – va deveni carte de benzi în cea mai recentă biografie publicată de compania TidalWave Comics, „Puterea politică: Volodimir Zelenski”, relatează Reuters.

„TidalWave Comics este mândră să anunțe adăugarea biografiei lui Volodimir Zelenski la populara sa serie de benzi desenate, care prezintă actori politici”, a anunțat compania.

„Puterea politică: Volodimir Zelenski” va fi lansat pe 18 mai.

Cartea de benzi desenate povestește cum Zelenski, care a jucat cândva rolul unui președinte într-un serial TV, a ajuns la putere în 2019, promițând că va pune capăt unui război cu separatiștii susținuți de Moscova din estul Ucrainei. Cel de-al șaselea președinte al țării nu avea experiență politică când a preluat funcția.

Scrisă de Michael Frizell și desenată de Pablo Martinena, această carte de 22 de pagini este disponibilă în format digital și tipărit și poate fi găsită pe mai multe platforme.

„Cine este el? … De ce este liderul potrivit pentru Ucraina în acest moment? Acestea sunt lucrurile despre care eram curios când am început cercetarea”, a spus scriitorul Michael Frizell.

Artistul Pablo Martinena a desenat și biografii despre David Beckham, Nelson Mandela și Donald Trump.

„Această carte înseamnă foarte mult pentru mine din cauza descendenței mele ucrainene”, a spus editorul din SUA, Darren G. Davis, într-un comunicat.

„Ambii bunici ai mei au imigrat din Ucraina. Am vrut să folosesc acest mediu nu numai pentru a spune o poveste, ci și pentru a dona cumva cauzei în același timp.”

O parte din veniturile vânzării va fi donată Crucii Roșii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro