Sari direct la conținut

Premierul Robert Fico va avea probleme de sănătate permanente după tentativa de asasinat, anunță vicepremierul slovac

HotNews.ro
Premierul slovac Robert Fico va avea probleme de sănătate permanente după ce a supravieţuit unei tentative de asasinat, anunţă vicepremierul slovac Robert Kaliňák, relatează Euronews, potrivit News.ro.
Robert Fico, Foto: Sierakowski/EUC / Zuma Press / Profimedia
Robert Fico, Foto: Sierakowski/EUC / Zuma Press / Profimedia

Robert Fico – care a fost împuşcat cu mai multe gloanţe în abdomen – probabil că va avea probleme muscularo-scheletice, însă starea sănătăţii sale se ameliorează în mod treptat, precizează Robert Kaliňák.

”Starea sănătăţii sale este încă departe de a fi ideală. În urma unei răni prin împuşcare în abdomen, aceste organe nu mai funcţionează ca la 17 sau 30 de ani. El este în continuare foarte instabil. Ca parte a exercițiilor sale de recuperare, medicii fac tot ceea ce pot pentru a se asigura că acesta îşi poate face munca la întregul potenţial și ne apropiem de asta”, a declarat el.

Fico, așteptat să își facă  o nouă apariție publică

Kaliňák a declarat că se așteaptă ca Fico să-şi facă o nouă apariţie publică în zilele următoare, fără să precizeze dacă va apărea în persoană sau printr-un video.

Acest anunţ constituie aparent o îmbunătăţire faţă de evaluarea sănătăţii lui Fico într-o înregistrare video difuzată la începutul lui iunie, prima sa apariţie publică după atentat, în care spunea că ”ar fi un mic miracol dacă mi-aş relua munca în câteva săptămâni”.

Premierul populist slovac a fost împuşcat în abdomen, de aproape, în timp ce își saluta susţinători, la sfârşitul unei reuniuni a Guvernului la Handlove, la 15 mai.

Robert Fico a fost supus imediat unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în vederea îngrijirii rănilor multiple, urmată de altă operaţie, de două ore, două zile mai târziu, în vederea scoaterii ţesutului mort din răni.

Citește și:

Robert Fico iese din spital după jumătate de lună de când a fost împușcat

INTERVIURILE HotNews.ro