Premiu pentru proiectul de informatizare realizat de specialisti romani in Kazakhstan
- Redactia Hotnews
4200 de resurse digitale educationale pentru 27 de discipline scolare si vocationale implementate in 537 de centre de invatamant din Kazakhstan. Acestea sunt rezultatele proiectului de eLearning realizat de SIVECO pentru Centrul National de Informatizare din Kazakhstan (CNI). Colaborarea dintre cei doi parteneri a avut rezultate excelente care au fost imediat recunoscute. In cadrul competitiei internationale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria celor mai bune solutii dedicate sectorului public, solutia de continut digital furnizata de SIVECO a fost premiata.
„Suntem foarte incantati ca eforturile noastre comune au fost apreciate la cel mai inalt nivel, reconfirmand statutul nostru de lideri internationali ca furnizori de solutii pentru educatie. Proiectul din Kazakhstan este un proiect foarte drag noua, la care am lucrat foarte intens si care a beneficiat de expertiza a numeroase cadre didactice din sistemul educational kazah”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager, SIVECO Romania.
Solutia dezvoltata de CNI si SIVECO Romania a primit aprecierea juriului pentru valoarea ei pedagogica si nivelul crescut de interactivitate a utilizatorilor cu elementele multimedia din lectiile virtuale, precum si cu elementele de evaluare a cunostintelor dobandite. Proiectul a fost apreciat de asemenea si pentru amploarea sa, solutia de eLearning urmand a fi implementata in peste 90% din scolile din Kazakhstan pana in anul 2020, conform strategiei de educatie din Kazakhstan.
Solutia IT implementata de SIVECO si CNI a avut ca scop cresterea eficientei materialelor educationale si a interactiunii elev – profesor, prin dezvoltarea si implementarea de continut digital interactiv pentru elevi din scoli gimnaziale, licee si scoli profesionale.
Despre Centrul National de Informatizare
CNI a fost infiintat sub forma unei organizatii subordonate Ministerului Educatiei si Stiintei din Republica Kazakhstan, cu scopul realizarii politicilor guvernamentale in domeniul informatizarii educatiei. In urma restructurarii institutiei, care a avut loc in 2007, a devenit parte a trustului stintiifico-tehnologic Parasat S.A.
Obiectivul principal actual al CNI este asigurarea din punct de vedere stiintifico-pedagogic a tranzitiei sistemului educational din Kazakhstan catre o noua paradigma educationala, precum interactiunea info-comunicationala a participantilor la procesul de educatie.
Activitatea de baza a CNI consta in dezvoltarea de continut digital educational inovator: manuale electronice, simulatoare virtuale pentru scoli vocationale, lucrari electronice de laborator, lucrari stiintifice si de cercetare pentru studenti.