Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Coreea de Nord va judeca doua jurnaliste americane; Un comandant al khmerilor rosii isi cere scuze in instanta; Curtea Suprema respinge apelul companiei Philip Morris; Catastrofa maritima in largul coastelor libiene

HotNews.ro

Coreea de Nord va judeca doua jurnaliste americane. Doua jurnaliste americane detinute in Coreea de Nord vor fi puse sub acuzare si judecate pentru comiterea de acte ostile statului comunist, crima care se pedepseste cu ani de inchisoare in lagare de munca fortata. Laura Ling si Euna Lee sunt reporteri la Current TV, un trust din San Francisco, fondat de fostul vice-presedinte american, Al Gore. Cele doua jurnaliste au fost arestate de armata nord-coreana, pe 17 martie, pentru trecerea ilegala a granitei dinspre China. Cele doua se aflau in China pentru a realiza un reportaj despre refugiatii nord-coreeni care au fugit din cauza foametei si se ascundeau in China, scrie The New York Times.

Curtea Suprema respinge apelul companiei Philip Morris. Curtea Suprema din SUA a respins apelul companiei Philip Morris fata de hotararea data anterior de o instanta, care o obliga la plata unor despagubiri in valoare de 79,5 milioane de dolari catre vaduva unui fumator. Curtea nu s-a pronuntat pe fondul problemei, ci a respins apelul fiindca nu a fost formulat potrivit procedurilor legale. Vaduva Mayola Williams a dat in judecata compania Philip Morris, dupa ce sotul sau, care fuma de mai bine de 40 de ani, a murit de cancer la plamani, scrie Reuters.

Un comandant al khmerilor rosii isi cere scuze in instanta. Kaing Guek Eav, un comandant al khmerilor rosii, care conducea un loc de tortura, si-a cerut scuze in instanta pentru atrocitatile comise. Eav sustine ca a comis asemenea fapte deoarece se temea pentru viata sa si acum considera ca este luat drept tap ispasitor. Kaing Guek Eav este primul acuzat judecat in cadrul procesului impotriva khmerilor rosii. In timpul regimului khmerilor rosii, 1,7 milioane de persoane, adica aproape un sfert din populatia Cambodgiei, au murit din cauza foametei, a epuizarii, a bolii, dar si in urma torturilor si executiilor. Eav ar putea primi sentinta pe viata pentru crime impotriva umanitatii si crime de razboi, scrie The New York Times.

Catastrofa maritima in largul coastelor libiene. O nava care transporta mai mult de 250 de emigranti catre Europa s-a scufundat in largul coastelor libiene. Oficiali libieni au declarat ca cel putin 21 de persoane au murit, iar alte 23 au fost salvate. Pana in prezent, nu exista informatii despre soarta celorlalti aflati la bord. O a doua nava, care transporta 350 de emigranti, a fost salvata, iar toti pasageri sunt acum in siguranta, la Tripoli. Operatiunea de salvare a celei de-a doua nave s-a realizat foarte repede, intrucat nava se afla in apropierea unei platforme petroliere, de unde a fost anuntata paza de coasta, care a actionat rapid, scrie BBC.

Cainii par mai apropiati de oameni decat cimpanzeii, in ceea ce priveste comportamentul. Desi, din punct de vedere genetic, cele mai apropiate rude ale omului sunt cimpanzeii, convietuirea indelungata dintre om si caine a determinat asemanari comportamentale remarcabile intre specia umana si cel mai bun prieten al ei. Cooperarea, atasamentul fata de oameni, intelegerea limbajului uman verbal si non-verbal, precum si capacitatea de a imita, sunt cateva dintre insusirile pe care le au in comun oamenii si cainii, scrie Descopera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro