Sari direct la conținut

Președintele chinez Xi Jinping a ordonat personal blocarea listării pe bursă a Ant Group

HotNews.ro
Xi Jinping, Foto: Sheng Jiapeng / Xinhua News / Profimedia Images
Xi Jinping, Foto: Sheng Jiapeng / Xinhua News / Profimedia Images

Președintele chinez Xi Jinping a ordonat personal blocarea listării pe bursă a Ant Group, estimată la 37 de miliarde de dolari pentru oferta inițială, relatează Reuters și Wall Street Journal.

Surse apropiate de problemă au declarat pentru WSJ că decizia de a opri ceea ce ar fi fost cea mai mare listare pe bursă din istorie a fost luată după ce fondatorul Ant Group, miliardarul fintech Jack Ma, a atacat public autoritățile de reglementare și băncile chineze.

Președintele Xi a ordonat autorităților de reglementare din China să investigheze și să oprească listarea pe piață a AntGroup, potrivit surselor citate de WSJ.

Nici Ant Group nici guvernul chinez nu au dorit să ofere imediat comentarii când au fost întrebați despre acest subiect de către agenția Reuters.

Jack Ma a declarat în 24 octombrie la un summit din Shanghai că sistemul de reglementări din China sufocă inovația și trebuie reformat pentru a alimenta creșterea.

Reuters a relatat mai devreme în cursul acestei luni cum discursul lui Ma a declanșat o serie de evenimente care au torpilat listarea Ant Group.

Imediat după discursul acestuia, agențiile de reglementare chineze au început să elaboreze rapoarte, inclusiv unul în care Ant Group este acuzat că a folosit produse financiare digitale pentru a încuraja persoanele sărace și tinerii să acumuleze datorii.

Biroul general al Consiliului de stat al Chinei a alcătuit un raport despre reacția publică vizavi de discursul lui Ma și l-a înaintat mai multor înalți oficiali comuniști, printre aceștia numărându-se și președintele Xi Jinping.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro