Sari direct la conținut

Președintele Libanului avertizează că Europa se va confrunta cu un nou val de refugiați

HotNews.ro
Președintele Libanului avertizează că Europa se va confrunta cu un nou val de refugiați

Michel Aoun, președintele Libanului, a declarat că Europa trebuie să se pregătească pentru un nou val de refugiați care ar urma să pornească „curând” spre continent, potrivit Euronews citat de Mediafax.

Aoun a făcut declarațiile săptămâna aceasta, în timpul unei vizite în Rusia, și a adăugat că situația economică actuală a Libanului i-ar putea forța pe refugiații aflați acum pe teritoriul său să se îndrepte către Europa pentru o viață mai bună.

„Europa este direct interesată de rezolvarea situației, în contextul în care refugiații sirieni care se află în Liban nu sunt mulțumiți de situația economică”, a mai declarat președintele libanez. Din acest motiv, „noi valuri de migranți vor porni curând către Europa”, a adăugat el.

Libanul, care se învecinează cu Siria la Nord și Est găzduiește aproximativ un milion de refugiați sirieni, potrivit datelor ONU. Potrivit estimărilor, numărul acestora ar ajunge la 1,5 milioane, aproape un sfert din populația Libanului, la care se adaugă și alți 500.000 de refugiați palestinieni.

„Este un număr foarte mare (de refugiați, n.r.) pentru țara noastră”, a declarat Aoun, care a ținut să precizeze și că numărul mare de azilanți reprezintă o problemă mare pentru economie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro