Sari direct la conținut

Preşedintele PSD Vaslui, Adrian Solomon, a dat afară jurnaliştii incomozi din conferinţa de presă: „La nuntă nu te duci neinvitat”

HotNews.ro
Adrian Solomon, președintele PSD Vaslui. Foto: Agerpres
Adrian Solomon, președintele PSD Vaslui. Foto: Agerpres

PSD Vaslui a organizat luni, 17 iunie, o conferinţă de presă pe tema alegerilor locale, însă nu a chemat toți jurnaliștii care acoperă de obicei domeniul, iar cei care s-au prezentat fără invitație au fost dați afară din sală. El s-a justificat comparând evenimentul de interes public cu o nuntă.

La conferinţă, conducerea social-democrată a județului a invitat primarii care au câştigat alegerile în principalele unităţi administrative din judeţ şi doar o parte a jurnaliştilor locali sau a corespondenţilor. Nu au fost invitaţi jurnaliştii care, de regulă, adresau incomode reprezentanţilor PSD.

Întrebat de reporterul HotNews.ro care este motivul pentru care nu a invitat la conferinţa de presă toţi ziariştii, Adrian Solomon, a replicat scurt: „Pentru că aşa am dispus eu”. Apoi a dat afară jurnaliştii neinvitaţi, arătându-le uşa. 

„În 30 de ani de presă, nu am întâlnit aşa ceva. Nu s-a întâmplat niciodată ca jurnaliștii să fie daţi afară înaintea începerea unei conferinţă de presă în condiţiile în care un astfel de eveniment este prin natura lui destinat presei”, a declarat unul dintre jurnaliştii prezenţi la faţa locului. 

Ulterior, la începutul conferinţei de presă, Adrian Solomon a precizat celor rămaşi în sală că „la nuntă nu te duci neinvitat”.

Adrian Solomon a fost ales preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Vaslui după arestarea lui Dumitru Buzatu. El a candidat singur pentru funcţia de preşedinte la alegerile organizate pe 5 aprilie la Vaslui.

Profesor de istorie, Adrian Solomon este membru PSD din 2022 şi deputat din 2008. Anterior, în mandatul 2004-2008,  a fost viceprimar al municipiului Bârlad. Din 2021, este preşedintele Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor.

De-a lungul anilor, Solomon a fost implicat în mai multe scandaluri publice, de notorietate fiind incidentul întâmplat în urmă cu patru ani într-o şaormerie din Bucureşti. Un echipaj de poliţie a intervenit pentru a-l linişti pe parlamentar care refuza să poarte mască de protecţie.

INTERVIURILE HotNews.ro