Sari direct la conținut

Presiuni din PSD asupra lui Ciolacu. „Trebuie să fie hotărât și să spună: vreau să candidez!”

HotNews.ro
Gabriel Zetea, lider PSD Maramures , Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Gabriel Zetea, lider PSD Maramures , Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureş, a declarat luni că Marcel Ciolacu trebuie să fie hotărât și să ceară sprijinul partidului pentru candidatura la alegerile prezidențiale. El a dat asigurări că partidul va fi în spatele lui, dacă va face acest lucru, transmite News.ro.

„În acest moment, Marcel Ciolacu este cel pe care PSD şi-l doreşte, îl susţine, îl vede ca şi candidat al PSD pentru funcţia de preşedinte. De ce ? Pentru că Marcel Ciolacu a arătat în ultimii ani de zile că este omul care nu numai că a gestionat într-un moment extrem de dificil PSD, după anul 2019, după alegerile prezidenţiale ratate din acest moment, când PSD era într-o mică degringoladă. Marcel Ciolacu a arătat că ştie să facă o politică care a câştigat încrederea românilor”, a declarat Gabriel Zetea, în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că nu este suficient ca PSD să îl vrea pe Marcel Ciolacu. „Marcel Ciolacu va trebui să câştige în primul rând nu voturile pesediştilor, pentru că pe astea le are, ci voturile românilor”, a arătat Zetea, adăugând că acest lucru ţine de candidat.

„PSD îşi poate face treaba în primul tur, să ne mobilizăm ca să avem un rezultat foarte bun în turul unu, unde se votează pro candidat. În turul doi deja intervin caracteristicile personale, atributele pe care le are candidatul”, a spus Zetea, precizând că românii se uită mai puţin la cine e de dreapta sau de stânga, ci cel care câştigă trebuie să iasă în evidenţă cu alura personală şi să câştige încrederea românilor.

„Pentru asta, Marcel Ciolacu trebuie să fie hotărât, el trebuie să vină în faţa partidului şi să spună: Vreau să candidez! Pentru că partidul va fi în spatele lui sută la sută”, a mai spus Zetea.

INTERVIURILE HotNews.ro