Sari direct la conținut

Prețul unui grup de criptomonede a crescut cu 37.000% de la începutul anului, făcând bitcoin să pară din categoria pană

HotNews.ro
Bitcoin-ethereum-criptomonede, Foto: dreamstime.com
Bitcoin-ethereum-criptomonede, Foto: dreamstime.com

Criptomonedele din metavers au înregistrat o creștere incredibilă de 37.000% anul acesta, depășind cu mult câștigurile înregistrate de bitcoin și alte monede digitale mai cunoscute, relatează Markets Insider.

Datele publicate de compania de cercetări de piață Macro Hive se bazează pe ascensiunea înregistrată de 5 criptomonede: Axie Infinity, Decentraland, Sandbox, Enjin Coin, și GALA, prețul acestora crescând cu 20% în doar ultimele șapte zile.

Aceste monede digitale fac parte din metavers, un termen pentru ceea ce unii consideră că va fi noua fază a internetului: un loc virtual în care oamenii se vor putea juca, munci și trăi.

Versiuni mai micuțe ale metaversului au început deja să apară. Axie Infinity, de exemplu, le permite utilizatorilor să se joace diverse joculețe pentru a câștiga criptomonede în timp ce în Decentraland jucătorii pot deține pământ virtual și alte active digitale.

Criptomonedele „meta” au fost ajutate de Facebook

Creșterea explozivă a prețurilor monedelor din metavers a fost probabil cauzată de decizia Facebook de a-și schimba denumirea în „Meta” pentru a semnala dorința CEO-ului Mark Zuckerberg de a transforma compania social media într-una care să activeze în acest nou domeniu digital.

Analiștii de la Macro Hive plasează criptomonedele în patru categorii: platforme pentru contracte smart, monede din metavers, aplicații de finanțe descentralizate (DeFi) și bitcoin, care are propria categorie, fiind de departe cea mai mare monedă digitală din lume.

În timp ce monedele din metavers au înregistrat în mod clar cea mai mare creștere de preț, cele bazate pe contracte smart – care includ aplicații bazate pe ethereum, solana, cardano, avalanche și polkadot – au crescut cu nu mai puțin de 2.355% în 2021.

Pe locul 3 au fost cele din DeFi, cu o creștere de 584%, printre acestea numărându-se servicii ca Uniswap și PancakeSwap. Randamentul de nici 90% obținut de bitcoin anul acesta pare de-a dreptul modest prin comparație.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro