Sari direct la conținut

Preturi – „sperietoare” pentru imobilele Primariei Cluj-Napoca

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Oamenii de afaceri au inceput sa fie speriati de pretul imens al spatiilor comerciale din Cluj-Napoca. Saptamana trecuta, comisia de vanzare a spatiilor comerciale a obtinut un pret record de peste 16.000 de euro pentru un singur metru patrat.

Vineri, insa, lucrurile s-au schimbat. Au existat trei oferte pentru cumpararea unui spatiu comercial situat la subsolul unui imobil de pe strada Vasile Parvan. In schimbul celor 134 de metri patrati, comisia de vanzare a spatiilor comerciale a stabilit un pret de pornire a licitatiei de 1,8 miliarde lei vechi.

Consilierul local PNL Ovidiu Turdean a declarat ca la auzul sumei toti trei investitorii si-au retras oferta.

Din cele 18 spatii comerciale scoase la vanzare, Primaria a ramas cu 11. Pentru primele sapte, bugetul local va incasa mai mult de 20 de miliarde lei vechi. Cele 11 ramase nevandute vor fi scoase din nou la licitatie in data de 19 septembrie.

Clujul, cel mai scump oras din Romania

Ultimele licitatii au readus municipiul Cluj-Napoca in pozitia de cel mai scump oras din Romania. Primarul PD Emil Boc declara recent ca preturile imobilelor din capitala Ardealului sunt comparabile cu cele din Roma sau din Bruxelles.

De asemenea, seful PNL al Inspectoratului Teritorial in Constructii, consilierul judetean Ioan Petran, a declarat ca in anul 2005 valoarea absoluta investita in domeniul constructiilor din municipiu a depasit-o pe cea din Bucuresti.

Potrivit sursei citate, exista oameni dispusi sa plateasca zeci de mii de euro pentru cladiri care nu exista deocamdata decat pe plansa proiectantilor. Afacerile prospere din domeniul imobiliar au determinat si o reactie a sectorului bancar.

Fostul presedinte al Bancii „Transilvania”, omul de afaceri Iosif Pop, impreuna cu o parte dintre fondatorii institutiei bancare si cu fostii actionari de la „Astral Telecom” au anuntat crearea unei noi banci cu sediul central in Cluj-Napoca. Noua unitate va fi specializata pe afaceri imobiliare. Ea va avea filiale in Cluj, Bucuresti, Sibiu si Arad.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro