Sari direct la conținut

Previziune sumbră a ministrului Mediului: „Există un risc, mai mare decât în alte zone, să pierdem sursele de apă din sudul României”

HotNews.ro
Secetă, Foto: Peter Groenendijk / robertharding / Profimedia
secetă, Foto: Peter Groenendijk / robertharding / Profimedia

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat sâmbătă, la Digi24, că în sudul României există un risc însemnat, mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem şi resursele de apă, el precizând că acest lucru afectează şi populaţia, pentru că se alimentează cu apă potabilă din rezervele de apă.

Ministrul Mediului a declarat că discuţiile de la Budapesta între miniştrii mediului din UE au avut ca temă principală aceea a apei.

„Eu cred că tema cea mai de interes, pentru că ne interesează şi pe noi foarte mult, în România, este cea legată de apă. Fie că discutăm de apele subterane sau supraterane, despre calitatea apei şi poluare sau dacă ne referim la cantitatea de apă, în sine, care e din ce în ce mai puţină”, a spus ministrul.

Fechet a arătat că sudul României este cel mai dispus, nu doar la fenomenul deşertificării, nu doar la riscul producerii unor incendii de vegetaţie, dar şi la riscul pierderii resurselor de apă. ”Există un risc însemnat, mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem şi resursele de apă. Asta afectează şi populaţia, pentru că se alimentează cu apă potabilă din rezervele de apă”, a afirmat Fechet.

El a făcut această afirmație în contextul unei discuții legate de valul de caniculă cu care se confruntă România în aceste zile. Fechet a spus că se ia în calcul prelungirea codului roşu de caniculă în România şi pentru ziua de miercuri.

„Este cel mai intens şi mai lung val de caniculă de cod roşu şi în acelaşi timp cel mai extins la nivelul ţării şi nu excludem să avem un record şi în luna iulie, aşa cum în luna iunie am avut cea mai călduroasă astfel de lună din istoria măsurătorilor ANM, adică din ultimii 120 de ani”, a precizat Mircea Fechet.

INTERVIURILE HotNews.ro