Sari direct la conținut

Prima explicație a Rusiei pentru atacul asupra unui institut militar din Ucraina, unde au fost uciși cel puțin 51 de oameni

HotNews.ro
Soldați ruși pe linia frontului din Ucraina, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Soldați ruși pe linia frontului din Ucraina, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ministerul rus al Apărării a transmis, miercuri, că atacul lansat cu o zi în urmă asupra unui institut militar din oraşul ucrainean Poltava a vizat soldaţi ucraineni şi instructori străini care ar fi fost implicaţi în atacuri asupra unor ţinte civile din interiorul Rusiei, scrie Reuters.

„La data de 3 septembrie, forţele armate ale Federaţiei Ruse au lansat o lovitură de precizie asupra centrului comun de antrenament 179 al forţelor armate ucrainene din oraşul Poltava”, spune Ministerul rus al Apărării într-un comunicat transmis miercuri.

Conform sursei citate, la centrul din Poltava, „sub îndrumarea unor instructori străini, erau pregătiţi specialişti în comunicaţii şi război electronic din toate părţile şi unităţile militare ale forţelor armate ucrainene, precum şi operatori de vehicule aeriene fără pilot implicaţi în lovituri asupra unor obiective civile de pe teritoriul Federaţie Ruse”.

Moscova mai spune că forţele sale au folosit un sistem Kinjal pentru a lovi instalaţii militaro-industriale în oraşul Lvov din vestul Ucrainei.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării spune că trupele sale au luat sub control aşezările Preciistivka şi Karlivka din estul Ucrainei.

Atacul de marți asupra institutului militar din centrul Ucrainei s-a soldat cu cel puțin 51 de morți și peste 270 de răniți.

INTERVIURILE HotNews.ro