Sari direct la conținut

Prima reacție a lui Stelian Ion după revocarea de la Ministerul Justiției: Cîțu arată că nu are respect pentru lege / Ministrul demis vorbeste și despre „miza nevăzută”

HotNews.ro
Stelian Ion, Foto: Agerpres
Stelian Ion, Foto: Agerpres

​Ministrul demis al Justiției, Stelian Ion, reacționază, acuzându-l pe Florin Cîțu că nu are respect față de lege. El face aluzie la episodul SUA al premierului comentând că „având în vedere antecedentele, poate nu e de mirare”.

Stelian Ion mai spune că „miza nevăzută” a remanierii sale este „legată de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare”.

„​Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă. Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului. Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro