Sari direct la conținut

Primăria București schimbă scările rulante de la Universitate și lifturile din pasajul de la Piața Presei Libere / La cât s-ar ridica investițiile

HotNews.ro
pasaj Piata Universitatii, Foto: Shutterstock
pasaj Piata Universitatii, Foto: Shutterstock

Primăria Capitalei cumpără scări rulante noi la Piața Universității, în timp ce primarul Nicușor Dan subliniază că încă de la modernizarea pasajului, din 2008, cele opt scări rulante au avut probleme. De asemenea, edilul anunță că vor fi cumpărate și două lifturi noi pentru pasajul de la Piața Presei Libere.

„Obiectul contractului este achiziționarea a 8 buc. scări rulante, inclusiv demontare și montare echipament, distribuite astfel: – Acces Teatrul National – 2 buc – Acces Spitalul Coltea – 2 buc – Acces Universitate – 2 buc – Acces Muzeul Universității – 2 buc”, arată anunțul de pe SEAP care vizează pasajul de la Universitate.

Valoarea estimată a investiției este de 3.512.605 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 03 august 2023.

„Încă din 2008, de la modernizarea Pasajului Universității, cele opt scări rulante au avut probleme tehnice, fiind funcționale una sau două dintre ele de-a lungul timpului. Acum, vor fi achiziționate opt scări rulante noi, câte două pentru fiecare punct de acces din Piața Universității”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

În ceea ce privește pasajul de la Piața Presei Libere, vor fi achiziționate două lifturi noi, ca urmare a faptului că cele vechi au fost vandalizate, potrivit lui Dan.

Valoarea estimată pentru această achiziție este de 600.000 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 iulie 2023.

Procedurile de achiziție au fost lansate pe SEAP de Administrația Străzilor București.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro