Sari direct la conținut

Primaria Capitalei va amenaja 30 de statii de  alimentare pentru masini electrice

HotNews.ro
Statie incarcare masini electrice, Foto: Electrica
Statie incarcare masini electrice, Foto: Electrica

Primaria Capitalei va amenaja 30 de statii de alimentare pentru masini electrice, cu 74 locuri de parcare, potrivit unui proiect de hotarare adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In plus, 1 ianuarie 2019 proprietarii sau administratorii de spatii comerciale sau birouri care detin mai mult de 100 de locuri de parcare vor instala puncte de reincarcare cu putere inalta pentru autovehicule, pentru cel putin 1% din locurile de parcare respective, nerespectarea acestor prevederi constituind contraventie si sanctionandu-se cu amenda de la 3.000 la 5.000 de lei, potrivit unui amendament la proiectul de hotarare.

Sumele incasate din aceste contraventii se fac venituri la bugetul local al Municipiului Bucuresti si vor fi folosite pentru proiecte care vizeaza reducerea poluarii aerului, potrivit Agerpres.

Statiile de incarcare vor fi amenajate in urmatoarele locatii: Parcaj Tonita, Parcaj Pescarus, Parcaj Soseaua Nordului, Parcaj Opera, Parcaj Expozitiei, Doamna Ghica, Bucur Obor, Academiei, Biserica Enei, Chiristigiilor, Matei Millo, Aviatorilor, Horoscop, Lipscani, Maria Rosetti, Palatul de Justitie, Lido, Parc Herastrau, Decebal, Piata Amzei, Piata Victoriei, Calea Plevnei, Charles de Gaulle, Primaria Capitalei.

In Bucuresti sunt inmatriculate 187 de masini electrice.

„Conform datelor statistice numarul masinilor electrice inmatriculate in Municipiul Bucuresti a crescut considerabil si propun demararea de urgenta a infrastructurii necesare pentru instalare de statii de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Municipiului Bucuresti. Autovehicule electrice inmatriculate in Romania-299 unitati; Autovehicule electrice inmatriculate in Bucuresti- 187 unitati. Programul Rabla Plus dedicat achizitiei de masini electrice nu a avut succes in 2016, acest lucru fiind cauzat de preturile ridicate ale acestor masini. In Romania un astfel de autovehicul costa cel putin 30.000 de euro. Anul 2017, aduce o noua modificare la nivelul achizitiei unei masini ecologice. Toti romanii care vor dori sa cumpere masina noua, vor beneficia de sprijin din partea statului. Programul Rabla este modificat, voucherul pentru o masina electrica urmand a fi de 10.000 de euro”, se arata in expunerea de motive semnata de mai multi consilieri generali.

Proiectul a fost initiat de consilierii generali ALDE: Voicu Ion Valentin, Tomnita Florescu (viceprimar), Tudor Tim Ionescu si Claudiu Catana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro