Sari direct la conținut

Primarul Timișoarei: Sunt siderat și înfuriat. Aproape toți medicii de la chirurgie oncologică din Spitalul Municipal sunt acuzați că au luat șpagă

HotNews.ro
Dominic Fritz, primarul Timișoarei , Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Dominic Fritz, primarul Timișoarei , Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, reacționează în cazul celor șase medici de la Secția Chirurgie Oncologică de la Spitalul Municipal acuzați de procurori că au luat mită de la zeci de pacienți. „Este incalificabil să te folosești de suferința și disperarea oamenilor pentru a face un ban în plus”, spune Fritz, care a postat pe Facebook și o fotografie din spital cu un afiș cu mesajul „Nu da/ Nu primi șpagă”.

Spitalul Municipal Timișoara se află în subordinea Primăriei.

„Sunt siderat și înfuriat. Aproape toți medicii din secția de chirurgie oncologică de la Spitalul Municipal sunt acuzați de procurori că au luat șpagă, în mod repetat, de la pacienți și familiile lor. Asta doar două luni după ce fostul șef al aceleiași secții a fost condamnat la 3 ani de închisoare (cu suspendare) tot pentru luare de mită. Deși au dreptul la prezumția de nevinovăție, dovezile prezentate de procurori în comunicat sunt copleșitoare”, a scris pe Facebook primarul Timișoarei.

El spune că orice caz de corupție în spitale este și o palmă dată tuturor medicilor și asistentelor care cu pasiune și dăruire fac bine oamenilor și salvează vieți.

Potrivit acestuia, fiecare pacient al Spitalului Municipal semnează la internare o declarație în care se obligă să sesizeze orice încercare de a cere mită.

De altfel, el a postat și o fotografie cu un afiș din spital cu mesajul „Nu da/ Nu primi șpagă”.

„Demnitatea și curajul lor de a nu mai accepta sistemul de mici atenții sunt arma noastră cea mai bună împotriva acestui cancer”, adaugă primarul Timișoarei.

INTERVIURILE HotNews.ro