Sari direct la conținut

Primarul unei comune din Buzău cere ajutor pe Facebook pentru construirea unei toalete în interiorul unei grădinițe

HotNews.ro
Grădiniță, Foto: Janaeken / Dreamstime.com
Grădiniță, Foto: Janaeken / Dreamstime.com

Claudiu Constantin, primar al comunei Lopătari din anul 2020, când a fost ales pe liste USR, iar ulterior, în toamna anului 2022, alăturându-se echipei PNL Buzău fără a semna o adeziune în acest sens pentru a nu-şi pierde mandatul, a solicitat sprijin pe Facebook pentru construirea unei toalete în interiorul grădiniţei din comună, scrie news.ro. Edilul afirmă că nu are bani în buget nici pentru materialele necesare, nici pentru forţa de muncă.

„Avem trei şcoli în comuna Lopătari ale căror toalete sunt încă afară. Este pentru mine o mare durere şi îmi doresc să rezolvăm cât mai repede acest lucru pentru a intra în normalitate pentru copiii care încă mai fac şcoala la noi. Anul acesta ne-am propus să rezolvăm problema la grădiniţa din satul Lopătari până la începutul anului şcolar. Şcoala a găsit o soluţie să elibereze camera arhivei ca să avem spaţiul pentru a amenaja o toaletă, iar noi am alocat din bugetul local o sumă pentru materiale, însă din păcate nu ne permitem să aducem o firmă care să facă lucrările. Ne-am propus să le facem cu băieţii de la primărie şi câţiva oameni de la „ajutor social”, însă este presiune constantă pe ei şi cu întreţinerea drumurilor comunale (nu avem deocamdată niciun metru de asfalt)”, scrie pe pagina sa de Facebook primarul Claudiu Constantin.

Astfel, primarul spune că orice ajutor este binevenit, fie materiale de construcţii, dar mai ales forţă de muncă pentru ca grădiniţa din localitate să înceapă anul şcolar cu o toaletă situată în interiorul clădirii.

„Aşa că trec peste ruşine şi spun direct şi public: dacă vrea cineva să ne ajute cu orice – mână de lucru, plus de materiale mai de calitate, alte lucrări exterioare la grădiniţă – o comunitate întreagă vă va mulţumi şi poate în timp vom reuşi să ne păstrăm aici copiii şi familiile tinere. Dacă ştiţi pe cineva, trimiteţi-i postarea asta, iar dacă vreţi să ne daţi un semn, suntem la un email distanţă – primar@comunalopatari.ro. De la Lopătari din judeţul Buzău, mulţumesc!” îşi încheie postarea pe Facebook, întitulată #noifacemotoaletă, primarul din Lopătari.

Bugetul comunei a fost direcționat pentru lucrări la drumuri și la rețeaua de apă, a declarat Claudiu Constantin la Digi 24. (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro