Sari direct la conținut

VIDEO Primele rețineri în cazul bătăii din Pantelimon. Unii participanți sunt sub pază în spital. Motivul încăierării – o relație amoroasă

HotNews.ro
Descindere jandarmi, Foto: Inquam Photos / George Călin
Descindere jandarmi, Foto: Inquam Photos / George Călin

Şase persoane au fost reţinute de procurori, dintre cele 19 identificate ca participante la incidentul violent care a avut loc sâmbătă între două familii în oraşul Pantelimon şi care a continuat la spitalul Sf. Pantelimon din Sectorul 2, unde au fost duşi o parte dintre cei implicaţi, transmite Agerpres.

„În urma verificărilor, a rezultat faptul că incidentul s-a produs pe fondul unor tensiuni între două familii, cauzate de relaţia dintre un bărbat şi o femeie. În urma intervenţiei imediate au fost identificate 19 persoane implicate în incident. 12 dintre persoanele participante la conflict au fost conduse la unitatea de poliţie pentru audieri, fiind şi la acest moment în custodia poliţiştilor”, a informat duminică IPJ Ilfov.

Sute de polițiști și jandarmi mobilizați

Alte patru persoane sunt în spitale pentru investigaţii medicale, aflându-se sub paza poliţiştilor, iar alţi trei participanţi la conflict urmează să fie audiaţi. Până în prezent şase persoane au fost reţinute.

„După stoparea conflictului şi identificarea participanţilor, pentru impunerea unui climat de ordine şi siguranţă, au fost sporite progresiv echipajele de poliţie şi jandarmerie implicate în acţiune. Au fost organizate filtre la toate intrările şi ieşirile din localitate, iar Poliţia Capitalei a organizat filtre în sectoarele 2 şi 3”, arată sursa citată.

Aproximativ 400 de poliţişti şi jandarmi au fost angrenaţi în activităţile derulate în acest caz în judeţul Ilfov şi în Bucureşti. În primă fază, poliţiştii au audiat persoanele rănite pentru a identifica autorii agresiunilor şi a îi depista, pentru a elimina pericolul public.

Ulterior, cu sprijinul Jandarmeriei Române, s-au asigurat măsuri de ordine publică la toate unităţile medicale în care se aflau persoane implicate în conflict.

Au intrat cu săbii și furci în spital

Disputa dintre două familii în orașul Pantelimon s-a soldat cu mai mulți răniți, care apoi au fost urmăriți de către rivali până în camera de gardă a spitalului.

Fiorella Mitoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Pantelimon, a precizat, la Digi24, că incursiunea din spital a durat circa 3-4 minute, fără ca agenții de pază să-i poată opri. „Au intrat cu bâte, cu furci și cu săbii. Au fost cam 10-15 persoane care au intrat fără nicio reținere în căutarea camerei de gardă în căutarea celor răniți care veniseră cu mijloace proprii”, a declarat medicul.

O singură persoană dintre cele căutate de scandalagii, o femeie, a fost găsită în zona de triaj și agresată. „Din fericire, ceilalți erau aflați la investigații și plecaseră din Unitatea de Primiri Urgențe. Am găsit pacienții foarte speriați, tot personalul era foarte marcat de incident”, a spus Fiorella Mitoiu.

INTERVIURILE HotNews.ro