Sari direct la conținut

Principala problemă a armatei ruse în Kursk, identificată de Pentagon

HotNews.ro
Principala problemă a armatei ruse în Kursk, identificată de Pentagon
Echipamente militare ruse, distruse în apropiere de orașul Sudja din Kursk Foto: Kirill Chubotin / Zuma Press / Profimedia

Moscova are dificultăţi în a răspunde la contraofensiva Kievului în regiunea Kursk din vestul Rusiei, conform Departamentului Apărării al SUA, relatează DPA și Agerpres.

Deşi există semne că Rusia mută „un număr mic de forţe” în acea regiune, Pentagonul crede că „Rusia are reale dificultăţi în a răspunde, şi continuaţi să vedeţi unele progrese ucrainene în această privinţă”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al departamentului, Pat Ryder, la Washington.

Ryder a spus că Ucraina „a demonstrat cu siguranţă creativitate şi curaj pe câmpul de luptă”.

Odată cu contraofensiva lansată în urmă cu aproximativ două săptămâni, Ucraina a mutat războiul pe teritoriul adversarului său pentru prima dată. Rusia continuă să ocupe mari părţi din estul şi sudul Ucrainei.

Întrebat dacă Washingtonul este public în favoarea avansului Ucrainei, Ryder nu a răspuns direct, ci s-a referit la preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Purtătorul de cuvânt a menţionat că Zelenski a spus că scopul este de a crea o zonă tampon.

Discuţiile cu Kievul continuă pentru a afla mai multe despre obiectivele exacte. Dar Ryder, la fel ca o purtătoare de cuvânt a Pentagonului de luni, a subliniat că această contraofensivă a Ucrainei nu a schimbat sprijinul Washingtonului pentru Kiev.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro