Sari direct la conținut

Prinţul Charles s-a întâlnit cu supravieţuitori ai genocidului din Rwanda

HotNews.ro
Printul Charles, Foto: Gareth Fuller-PA-POOL / Splash News / Profimedia
Printul Charles, Foto: Gareth Fuller-PA-POOL / Splash News / Profimedia

Prinţul de Wales s-a întâlnit cu supravieţuitori ai genocidului din Rwanda, înaintea unui summit al liderilor Commonwealth-ului, transmite BBC, preluat de news.ro. Prinţul Charles şi ducesa de Cornwall au vizitat un memorial şi o biserică din afara capitalei Kigali, unde sunt îngropate rămăşiţele victimelor.

În 1994, extremiştii de etnie hutu au măcelărit sute de mii de membri ai comunităţii tutsi.

Călătoria marchează prima vizită regală în Rwanda. Prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall au sosit marţi seară în Rwanda – una dintre puţinele naţiuni pe care regina nu le-a vizitat. Cuplul regal a avut ulterior o întâlnire cu preşedintele Rwandei, Paul Kagame.

Prinţul Charles o reprezintă pe regină, şefa Commonwealth-ului, la summitul liderilor din Commonwealth, care a fost amânat în 2021 şi 2020 din cauza pandemiei. El a fost încurajat să viziteze Memorialul Naţional al Genocidului şi muzeul de la Gisozi de către fostul fotbalist rwandez Eric Murangwa.

El este fondatorul organizaţiei Football For Hope, Peace And Unity, şi a fost protejat de crime de către coechipieri. Prinţul de Wales i-a acordat un MBE în semn de recunoaştere a eforturilor sale de conştientizare a genocidului împotriva tutsi.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că va călători, de asemenea, în Rwanda pentru a participa la summit.

Vizita prinţului Charles vine după ce s-a raportat că prinţul a criticat în privat planul Marii Britanii de a trimite solicitanţii de azil în Rwanda.

Potrivit unor afirmaţii apărute în Times la începutul acestei luni, moştenitorul tronului ar fi crezut că această politică este “îngrozitoare”.

Primul zbor care urma să ducă solicitanţii de azil din Marea Britanie în Rwanda a fost anulat săptămâna trecută, cu câteva minute înainte de decolare, în urma unor decizii legale ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro