Sari direct la conținut

Prințul Harry și Meghan Markle termină anul cu cel mai scăzut nivel de popularitate pe care l-au avut vreodată / Cum stau ceilalți membri ai familiei regale britanice

HotNews.ro
Printul Harry si Meghan Markle au ales numele Lilibet Diana pentru fiica lor, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia
Printul Harry si Meghan Markle au ales numele Lilibet Diana pentru fiica lor, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Acuzațiile de rasism formulate de prințul Harry și Meghan Markle la adresa familiei regale a Marii Britanii i-au scos de pe lista „celor mai admirate” persoane din 2021, cei doi terminând 2021 cu un deficit de popularitate, relatează MSN.

Afirmațiile cuplului au făcut înconjorul presei internaționale după interviul șocant acordat prezentatoarei TV americane Oprah Winfrey în luna martie. Interviul a fost văzut de aproape 50 de milioane de persoane în doar primele două zile după ce a fost difuzat.

Însă audiența ridicată nu i-a ajutat pe cei doi să intre pe lista celor mai admirate persoane creată de firma britanică de cercetare YouGov.

Singurul membru al familiei regale care a prins topul a fost regina Elisabeta a II-a, aceasta fiind clasată pe poziția a treia pe lista celor mai populare femei, după Michelle Obama și Oprah.

Harry și Markle au fost aleși în schimb de revista Time pentru lista anuală a acesteia privind cele mai influente persoane din lume însă au ratat prima poziție care a fost adjudecată de Elon Musk, cel mai bogat om din lume și CEO-ul Tesla și SpaceX.

Interviul acordat de Harry și Meghan lui Oprah, difuzat de televiziunea americană CBS care a plătit 7 milioane de dolari pentru acesta, a declanșat un val de reacții la nivel mondial.

Acuzațiile formulate de Meghan și Harry nu i-au convins pe britanici

Însă publicul din Marea Britanie pare să nu fi convins de relatările celor doi, popularitatea acestora prăbușindu-se la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată.

Mai mult, popularitatea celorlalți membri ai familiei regale britanice pare în mare parte neafectată de acuzațiile formulate de cuplul regal care s-a stabilit în SUA, unde Markle ar viza o carieră în politică.

Prințul Charles a fost acuzat de fiul său în timpul interviului că i-a tăiat „sursele de finanțare” la începutul lui 2020, după decizia de a se retrage din datoriile regale.

Însă sondajul realizat de YouGov arată că Charles este văzut într-o lumină pozitivă de 45% din britanici, doar 24% având o părere negativă despre acesta.

În cazul reginei Elisabeta a II-a rata de popularitate este de 72%, doar 11% din britanici având o opinie negativă despre ea.

Prințul Harry în schimb se bucură de o imagine pozitivă printre 36% din britanici, în timp ce rata sa de nefavorabilitate este de 43%.

Soția sa stă și mai prost în ochii publicului din Marea Britanie, fiind văzută într-o notă pozitivă de doar 28% din britanici, în timp ce 51% din aceștia au o părere negativă despre ea.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro