Sari direct la conținut

Procesul lui Ghislaine Maxwell, iubita și complicea lui Epstein, începe la New York

HotNews.ro
Scandalul Epstein (Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell), Foto: Johannes EISELE / AFP / Profimedia
Scandalul Epstein (Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell), Foto: Johannes EISELE / AFP / Profimedia

La doi ani de la sinuciderea în închisoare a miliardarului Jeffrey Epstein, procesul fostei sale iubite Ghislaine Maxwell, acuzată că a recrutat fete minore pentru finanțator, începe luni la New York, scrie AFP.

Fiica mogulului media Robert Maxwell, în vârstă de 59 de ani, este reținută în Statele Unite din vara anului 2020 și riscă închisoare pe viață după dezbateri care vor dura șase săptămâni și vor stabili dacă a participat la traficul sexual pe scară largă în care a fost acuzat Epstein.

Potrivit sistemului de justiție penală din SUA, procesul a început din punct de vedere tehnic la jumătatea lunii noiembrie cu selecția a 12 jurați, procedură care a continuat luni la prânz. Dezbaterile trebuie apoi să ajungă în miezul problemei cu primele declarații ale acuzării și ale apărării.

Elegantă și zâmbitoare în ultimele fotografii în apogeul gloriei sale, Ghislaine Maxwell este descrisă astăzi de FBI și procurori drept o „ticăloasă” care cultivă arta „manipulării”.

Ea este suspectată că a jucat rolul de „pește” prin recrutarea între 1994 și 2004 de fete minore exploatate sexual în numele lui Jeffrey Epstein. Ghislaine Maxwell a avut o relație romantică, prietenoasă și profesională cu el timp de aproape 30 de ani, până când a fost încarcerat și s-a sinucis în închisoare în 2019.

Ea susține însă că este nevinovată și pledează nevinovat pentru cele șase acuzații.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro