Sari direct la conținut

Procurorii cer ca actorul Gerard Depardieu să fie judecat pentru viol în cazul actriței Charlotte Arnould

HotNews.ro
Gerard Depardieu, Foto: Somer / Abaca Press / Profimedia Images
Gerard Depardieu, Foto: Somer / Abaca Press / Profimedia Images

Parchetul din Paris a cerut pe 14 august ca actorul Gérard Depardieu să fie trimis în judecată pentru violarea și agresarea sexuală a actriței Charlotte Arnould, a spus joi o sursă apropiată cazului și procuraturii pentru AFP, confirmând informații publicate pentru prima dată de BFMTV.

Un judecător de instrucţie urmează să decidă dacă-l trimite sau nu pe actor în judecată.

Acest rechizitoriu „este rezultatul unei lungi anchete care a făcut posibilă reunirea elementelor care coroborează cuvintele clientei mele”, a reacționat pentru AFP Carine Durrieu-Diebolt, avocata lui Charlotte Arnould.

„Pentru ea, este un mare pas înainte plin de speranță în așteptarea ordinului judecătorului de instrucție care va închide ancheta”, a adăugat ea.

Actrița Charlotte Arnould a făcut prima dată o plângere pe numele lui Depardieu acuzându-l de violuri comise în 7 și 13 august 2018 la locuința din Paris a actorului pe 27 august 2018.

După nouă luni de anchetă, plângerea sa a fost clasată fără alte măsuri.

Dar Charlotte Arnould a depus din nou o plângere. 

Gigantul cinematografiei franceze, în vârstă de 75 de ani, a fost pus sub acuzare pe 16 decembrie 2020.  Gérard Depardieu a fost apoi inculpat pentru „viol” și „agresiune sexuală”.

Actrița Charlotte Arnould este prima femeie care a depus plângere împotriva actorului în vârstă de 75 de ani.

De atunci alte plângeri au fost depuse împotriva actorului. Una dintre ele, depusă de actriţa Helene Darras pentru agresiune sexuală în timpul unei filmări în 2007, a fost respinsă pentru prescripţie. Cea de-a doua a fost depusă în Spania de jurnalista şi scriitoarea Ruth Baza, care l-a acuzat pe starul francez că a violat-o în 1995.

În total, douăzeci de femei au depus mărturie în presă sau în faţa instanţelor de judecată împotriva actorului.

Depardieu şi-a apărat întotdeauna nevinovăţia şi a făcut-o cu vehemenţă într-o scrisoare deschisă publicată în octombrie 2023 în ziarul Le Figaro. „Niciodată, dar absolut niciodată, nu am abuzat o femeie”, a declarat actorul francez, în vârstă de 75 de ani, în acea scrisoare.

Citește și:
INTERVIURILE HotNews.ro