Sari direct la conținut

Proiect-pilot de evaluare a riscului de diabet zaharat în farmacii

HotNews.ro
La farmacie, Foto: Georgerudy | Dreamstime.com
La farmacie, Foto: Georgerudy | Dreamstime.com

​Un proiect-pilot de evaluare a riscului de diabet zaharat tip 2, ce are scopul de a contribui la prevenţia şi depistarea precoce a acestei afecţiuni, va fi derulat începând de luna aceasta în farmacii de Colegiul Farmaciştilor din România, Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România şi Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, cu scopul de a contribui la prevenţia şi depistarea precoce a acestei afecţiuni.

Proiectul constă în completarea unui chestionar de evaluare şi derularea de acţiuni de informare cu privire la măsurile de prevenţie pentru reducerea riscului de diabet zaharat tip 2, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Proiectul se adresează tuturor persoanelor de peste 18 ani care doresc să afle dacă sunt la risc de a dezvolta diabet zaharat în următorii 10 ani.

Farmaciştii vor oferi informaţii despre factorii de risc implicaţi în apariţia diabetului zaharat, simptomele specifice, intervenţiile preventive recomandate pentru un stil de viaţă sănătos.

Lista farmaciilor participante va putea fi accesată pe paginile web: www.serviciifarmaceutice.ro, www.adrfr.ro şi www.forumdiabet.ro, unde vor fi disponibile şi materiale informative.

Farmaciile implicate în program vor afişa un anunţ în incinta unităţii.

„Diabetul zaharat de tip 2 este o boală cronică a cărei prevalenţă este în creştere, reprezentând una din bolile cronice cu impact major la nivel mondial. Această afecţiune poate fi prevenită şi depistată precoce, ceea ce înseamnă că identificarea persoanelor cu risc de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 este o prioritate. Am încredere că şi acest proiect-pilot va fi implementat cu responsabilitate şi competenţă de colegii mei farmacişti”, a declarat Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România.

Foto: Dreamstime.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro