Sari direct la conținut

Proiectele de legi prin care șefii consiliilor județene primeau pașaport diplomatic și puteau circula cu girofar au fost retrase de inițiatori

HotNews.ro
Sala Senatului, Foto: Hotnews
Sala Senatului, Foto: Hotnews

Cele două proiecte de lege care le permiteau șefilor de consilii județene (CJ) să beneficieze de pașaport diplomatic și să circule cu girofar au fost retrase de către inițiatori din circuitul legislativ.

Inițiatorii celor două proiecte de lege controversate sunt trei deputați Nicolae Georgescu, Eugen Neață și Eduard- Andrei Popica. Potrivit surselor HotNews.ro, cei trei deputați PSD nu ar fi avut acordul partidul pentru susținerea inițiativelor legislative și au fost nevoiți să le retragă din dezbaterea parlamentară.

Inițiatorii considerau că pașaportul diplomatic acordat șefilor de Consilii Județene este o ”consecinţă firească a recunoaşterii locului şi rolului preşedinţilor de consilii judeţene în ierarhia unui stat de drept. Este de asemenea o modificare legislativă care ajută la realizarea eficientă a tipurilor de activitate specifică, precum şi la îndeplinirea operativă a atribuţiilor date de funcţia de reprezentare”.

Proiectul de lege a primit aviz negativ din partea Consiliul Economic și Social dar și din partea Consiliul Legislativ.

În cel de-al doilea proiect de lege care propunea utilizarea girofarelor de către șefii de județe, inițiatorii argumentau că aceștia participă în diverse întruniri sau misiuni cu caracter de urgenţă”.

USR a cerut, în urmă cu o zi, prin vocea deputatului Ionuț Mosteanu, retragerea proiectului de lege prin care președinți de CJ-uri ar fi putut circula cu girofar.

„Girofar pentru baroni. Asta le lipseau președintilor de Consilii Județene. Girofar. Vor să o rezolve printr-o lege depusă de mai mulți parlamentari PSD. Legea a fost înregistrată la Senat și urmează să intre în dezbatere la comisii. Același PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar salvamontului. Mai întâi s-au bătut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar”, a scris Moșteanu, marti pe Facebook.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro