Sari direct la conținut

Proprietarul aeroportului Domodedovo din Moscova a fost arestat. Acuzatiile, legate de atacul terorist din 2011

HotNews.ro
Dmitri Kamenshchik, Foto: domodedovo.ru
Dmitri Kamenshchik, Foto: domodedovo.ru

Dmitri Kamenshchik, proprietarul aeroportului Domodedovo din Moscova – cel mai mare din Rusia – a fost arestat joi, a anuntat Comitetul de Investigatii rus, citat de Reuters. Un purtator de cuvant al institutiei de stat responsabile cu efectarea investigatiilor penale a aratat intr-o declaratie de presa ca acuzatiile care i se aduc lui Dmitri Kamenshchik, care este si presedintele consiliului Domodedovo, sunt legate de masurile de securitate ale aeroportului in vigoare in momentul atacului terorist din 2011.

Potrivit lui Vladimir Markin, reprezentantul Comitetului de Investigatii, Kamenshchik impreuna cu alte 3 persoane a fost implicat in introducerea unui nou sistem de verificarea persoanelor care intra in aeroport, sistem care, cred investigatorii, a slabit securitatea aeroportului.

Comitetul de Investigatii a adus acuzatii, la inceputul acestei luni, impotriva altor 3 persoane, actuali si fosti angajati ai Domodedovo.

In cadrul unei informari desfasurate la inceputul saptamanii, Kamenshchik a respins acuzatiile comitetului la adresa celor 3, spunandu-le reporterilor ca nu a existat „nicio infractiune”. Kamenshchik si-a sustinut afirmatiile cu inregistrari video si documente.

Peste 30 de persoane au murit in ianuarie 2011 intr-un atac sinucigas cu bomba la aerportul Domodedovo. Atacatorul s-a aruncat in aer in zona de „Sosiri” a aeroportului.

Revista Forbes estimeaza averea actuala a lui Kamenshchik la 2,9 miliarde dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro