Sari direct la conținut

Propunerea ministrului Educației: Educația sexuală să fie integrată într-un modul de Educație pentru viață și să se învețe de la clasa a V-a până la clasa a XII-a / Părinții pot cere retragerea copiilor de la ore

HotNews.ro
Propunerea ministrului Educației: Educația sexuală să fie integrată într-un modul de Educație pentru viață și să se învețe de la clasa a V-a până la clasa a XII-a / Părinții pot cere retragerea copiilor de la ore

​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că propune ca educația sexuală să nu fie o disciplină cu o oră pe săptămână, ci să fie integrată într-un modul de Educație pentru viață, alături de educație pentru alimentație, juridică sau financiară, care să se studieze o oră pe săptămână, de la clasa a cincea până la clasa a douăsprezecea.

”Nu este o disciplină care să poată fi predată în fiecare săptămână, o oră pe săptămână. Propunerea Ministerului Educației este aceea de a fi integrată pentru repartizare a noțiunilor treptat, alături de disciplina de educație sanitară, într-un concept modular educație pentru viată care să aibă o oră pe săptămână. Să se numească educație sexuală componenta în cadrul conceptului „educației pentru viață” de la clasa a cincea până la clasa a 12-a.

Ceea ce propun eu este un concept integrat, toate aceste discipline foarte importante – educație sexuală, financiară, juridică – să fie cuprinse într-o manieră inteligent repartizată, modular, pe parcursul celor patru ani de gimnaziu și patru ani de liceu”, a declarat Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

El a susținut că este nevoie de educație sexuală, „pentru că nivelul de informare al acestui subiect este foarte scăzut”.

În ceea ce privește acordul părinților, propunerea ministrului Educației este aceea ca „acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă: toți elevii să se înscrie, părinții având posibilitatea retragerii”, așa cum s-a întâmplat în 2015 în cazul orei de religie.

Întrebat care ar fi programa pentru această disciplină, acesta a precizat că ar fi aproape de programa opționalului existent acum, de educație sanitară, care conține elemente de educație sexuală.

„Programa de la opțional este publică, este foarte inteligentă și bine gândită”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, educația sexuală ar trebui predată de profesorii de biologie sau cadre medicale.

Citește și:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro