Sari direct la conținut

PSD, sediul coruptiei institutionalizate. Un partid fara scapare

HotNews.ro
Cristian Pantazi, Foto: Hotnews
Cristian Pantazi, Foto: Hotnews

Intoxicati cu totii de otrava picurata zilnic de Antenele lui Voiculescu si de RTV-ul lui Ghita, am ajuns sa credem ca toate partidele sint la fel de corupte, ca toti politicienii sint o apa si-un pamint. Slogane precum USL – PDL – aceeasi mizerie ni s-au insurubat adinc in creieri. Multi au decis sa nu voteze din cauza minciunii. Ce vedem insa de ani buni arata altceva. Cu cifre, cu statistici de bun simt vedem ca sediul coruptiei e pe Bulevardul Kiseleff, in palatul PSD. Partidul creat de Ion Iliescu si dus mai departe de Adrian Nastase, Mircea Geoana si Victor Ponta nu are doar cel mai mare numar de parlamentari si baroni cercetati penal ori condamnati, ci si cele mai bune metode/instrumente/retele de coruptie. Coruptia e gravata adinc in ADN-ul acestui partid.

  • Motto: Viorel Hrebenciuc despre Cristian Socol, consilierul lui Ponta si seful Fondului de Contragarantare: „E copil de-al meu, e din familie, l-a crescut pe Andrei, l-a adus asistentul lui in primul an”

Coruptie exista si in PDL (cu lideri condamnati, urmariti penal, trimisi in judecata). La fel si in PNL, decimat in 2013 de DNA. Nici UDMR nu a scapat de flagelul coruptiei – pina la urma toate aceste partide sint create in mocirla anilor 90, cind bunele intentii erau inecate de ticalosia fostilor activisti PCR si a fostilor securisti reprofilati in oameni de afaceri (vezi dosarul Microsoft pentru o mai buna intelegere a mecanismelor).

Dar nici unul din aceste partide nu a dus coruptia la rangul de modus vivendi, de conditie esentiala pentru succesul politic asa cum a facut-o PSD. Nici un partid nu a construit mari familii roase pe de-a intregul de coruptie ca PSD.

Citeva cifre relevante:

  • Din cei 40 de sefi de Consilii Judetene, 7 PSD-isti au ori au avut probleme cu legea (Adrian Duicu, Mircea Cosma, Nicusor Constantinescu, Ion Prioteasa, Gheorghe Bunea Stancu, Marian Oprisan, Constantin Nicolescu, plus Liviu Dragnea – in mandatul trecut). Adica aproape 20% din totalul sefilor de CJ-uri.
  • In Parlament, statistica e infioratoare: Din cei 11 parlamentari trimisi in judecata, 7 sint de la PSD; din cei 17 parlamentari urmariti penal, 13 sunt de la PSD. Si statistica nu-i include pe condamnatii Adrian Nastase ori Catalin Voicu, dar nici lotul Microsoft sau lotul Padurilor (Ecaterina Andronescu, Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Dan Sova).
  • Mai sint si primarii de mari orase: Radu Mazare (Constanta) si Constantin Boscodeala (Buzau), europarlamentarii Dan Nica sau Adrian Severin

Cifrele in sine sint relevante pentru mentalitatea unei mari parti a liderilor partidului. Dar mecanismele de perpetuare a coruptiei si de aparare a coruptilor sint si ele relevante. La nici un partid nu am vazut ceea ce un PSD-ist de frunte (Ioan Rus) numea un grup infractional organizat”.

PSD a inventat martea neagra, a patentat atacurile ticaloase la institutii-cheie prin intermediul modificarii legilor pe sest, a perfectionat supunerea unor intregi institutii (Avocatul Poporului, Parchetul General, Academia Romana etc) pentru a-si masca si apara coruptia.

PSD a dus pe cele mai inalte culmi limbajul multiplu, a perfectionat amagirea partenerilor externi sau a celor interni care inca mai au naivitatea de a-l considera un partener viabil. PSD si-a mascat propria coruptie institutionalizata sub o mantra nationalista extrem de periculoasa – Mandria de a fi roman.

E un verdict dur, care poate sa para nedrept. Dar amintiti-va ca si sub guvernarea PDL, si sub guvernarea PNL institutii vitale pentru statul de drept, pentru libertatea politica si sociala, au putut functiona fara presiunile infernale ale acestei masinarii de nascut corupti care e PSD.

Uitati-va inca o data pe stenogramele din dosarul Catalin Voicu si pe stenogramele discutiilor Viorel Hrebenciuc – Mitica Iliescu, si veti vedea atentia diabolica a liderilor PSD pentru detaliile de sistem, pentru mecanismele intime ale justitiei si ale legislatiei. Scopul nu era nicidecum unul inalt. Era unul mafiot: descoperirea hibelor, a vulnerabilitatilor si folosirea lor pentru a scapa de puscarie.

Cazurile Microsoft, devalizarea padurilor din Bacau, presupusul trafic de influenta Hrebenciuc – Sova – Mitica Iliescu arata un partid mincat pina la ultimele celule de cancerul coruptiei, cancerul denuntat dur de Victoria Nuland. Un partid care isi traieste la aceste alegeri prezidentiale ultima sansa. Daca Ponta cistiga, el insusi a lansat avertismentul: „Scapa cine poate”. Pina atunci insa, PSD va incerca din toate puterile sa cistige el lupta cu institutiile statului, cu orice pret. Va darima totul in cale, orbit de frica intunericului de pe tubulatura.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro