Sari direct la conținut

Pugachev, candva supranumit "bancherul lui Putin", cere acum Rusiei despagubiri de 12 miliarde de dolari

HotNews.ro
Pugachev, candva supranumit "bancherul lui Putin", cere acum Rusiei despagubiri de 12 miliarde de dolari

Sergei Pugachev, un magnat ce era supranumit odinioara “bacherul lui Putin” din cauza influentei pe care o avea in Kremlin, a depus o actiune impotriva Rusiei prin care cere 12 miliarde de dolari pentru ca imperiul sau economic a fost subminat dupa ce a iesit din gratiile presedintelui rus, informeaza Reuters.

“In ultimii ani, Rusia desfasurat un atac multiplu impotriva mea, a familiei mele si a investitiilor mele”, a declarat Pugachev intr-un comunicat de presa.

“Refuz sa fiu intimidat de tacticile Rusiei”, a adaugat el.

Cererea de arbitraj a lui Pugachev a fost trimisa lui Putin si ministrilor rusi ai economiei, finantelor, justitiei si afacerilor externe, au spus avocatii acestuia intr-o conferinta tinuta in Paris.

Probabil ca cererea se va judeca la Curtea Permanenta de Arbitraj din Haga.

Reuters mentioneaza ca nu a putut obtine o reactie imediata din partea guvernului rus, care vrea arestarea lui Pugachev pentru deturnare de fonduri si fraude, acuzatii pe care acesta le respinge.

Moscova se confrunta deja se confrunta cu o decizie luata de acelasi tribunal in 2014, prin care i s-a cerut sa plateasca 50 de miliarde de dolari pentru expropierea activelor Yukos, candva cel mai mare producator de petrol, sub conducerea lui Mikhail Khodorkovsky.

De cand a parasit Rusia in 2011, Pugachev, in varsta de 52 de ani, i-a acuzat pe aliatii lui Putin ca i-au pus in genunchi imperiul economic de mai multe miliarde de dolari iar apoi i-au luat cele mai bune active.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro