Sari direct la conținut

Purtătorul de cuvânt al PSD, despre Piedone: Probabil se va regăsi pe o listă a partidului pentru alegerile parlamentare

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone și fiul său în seara alegerilor, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Cristian Popescu Piedone și fiul său în seara alegerilor, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

PSD a avut negocieri la fiecare rundă de alegeri „cu colegii din PUSL”, partidul fondat de Dan Voiculescu, spune Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al partidului condus de Marcel Ciolacu. Întrebat dacă Cristian Popescu-Piedone s-a înscris în PSD, Romașcanu a spus că „există acestă intenție”.

Romaşcanu a fost întrebat, la sediul central al partidului, dacă Popescu-Piedone s-a înscris în PSD.

„Listele (pentru alegerile parlamentare – n.r.) nu ştiu să fie gata. Înţeleg că există această intenţie. Noi am mai avut aceste negocieri la fiecare rundă de alegeri cu colegii de la PUSL. Probabil că se va regăsi pe o listă a Partidului Social Democrat”, a spus Lucian Romaşcanu, citat de Agerpres.

Cristian Popescu-Piedone, candidat la Primăria Capitalei din partea partidului fondat de Dan Voiculescu, va deschide lista PSD la Senat în județul Giurgiu la alegerile din această toamnă, declarau pentru G4Media surse politice.

PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, ar fi primit cinci locuri pe listele PSD, din 19 câte ar fi solicitat inițial, au mai precizat sursele citate. Printre cei care vor fi pe listă se numără Grațiela Gavrilescu și Bogdan Ciucă.

Și în legislatura trecută, partidul fondat de Dan Voiculescu a avut cinci parlamentari.

La alegerile din 9 iunie pentru Primăria Capitalei, câștigate de Nicușor Dan, Piedone a luat 15% din voturi, după ce a refuzat să se retragă din cursă în favoarea Gabrielei Firea, în ciuda apelurilor unor lideri PSD.

Într-un mesaj postat în august pe Facebook, în care anunța că „mai e puțin” și îi predă fiului său, Vlad Popescu Piedone, biroul de primar al sectorului 5, Piedone susținea că va fi primarul Capitalei peste 4 ani. El a mai susținut, de asemenea, că va candida la alegerile parlamentare, semnând mesajul de pe Facebook: „Cu respect pentru românii buni, viitorul senator Piedone”.

INTERVIURILE HotNews.ro