Sari direct la conținut

Putin a demis patru adjuncți ai Ministrului Apărării pentru a-și numi o rudă pe unul dintre posturile vacante / Cine este Anna Țivileva

HotNews.ro
Vladimir Putin a numit-o pe Anna Tivileva, fiica vărului său primar, in postul ministru ajunct al Apaparii
Image: 878937769, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide. Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic. Contributor media restriction: {3DCFC668-EAEA-422F-A479-7105379C0E03}, {3DCFC668-EAEA-422F-A479-7105379C0E03}, {3DCFC668-EAEA-422F-A479-7105379C0E03}, {3DCFC668-EAEA-422F-A479-7105379C0E03}, {3DCFC668-EAEA-422F-A479-7105379C0E03}, {3DCFC668-EAEA-422F-A479-7105379C0E03}., Model Release: no, Credit line: Kremlin Pool / Alamy / Alamy / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a demis luni patru adjuncți din cadrul Ministerului Apărării și a numit o rudă pentru a ocupa unul dintre posturile vacante astfel create, relatează Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a demis luni patru adjuncți din cadrul Ministerului Apărării și a numit o rudă pentru a ocupa unul dintre posturile vacante astfel create, relatează Reuters.


Remanierea a marcat cea mai recentă etapă a reorganizării radicale pe care Putin a lansat-o în mai, când l-a revocat în mod neașteptat pe ministrul său al apărării, Serghei Şoigu.

La peste doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Putin a folosit modificările pentru a semnala că dorește să elimine risipa și corupția din minister și să valorifice mai eficient economia războiului rus pentru a servi nevoile soldaților de pe front.


Cine este Anna Țivileva, cea care se va ocupa de sprijinul personalului militar

În cele mai recente modificări, Putin i-a demis pe miniștrii adjuncți ai apărării Nikolai Pankov, Ruslan Tsalikov, Tatiana Șevtsova și Pavel Popov, conform decretelor Kremlinului.


El a numit-o pe Anna Țivileva, fiica regretatului său văr, ca adjunct al ministrului apărării, ale cărei responsabilități vor include îmbunătățirea sprijinului social și locativ pentru personalul militar. Soțul ei, Serghei Țivilev, este ministrul energiei al Rusiei.


Putin o numise anterior pe Țivileva ca șef al unui fond de stat care sprijină participanții la efortul de război al Rusiei în Ucraina.

Potrivit Newsweek, ea a fost printre persoanele ruse care au fost sancționate de guvernul britanic după invazia sa pe scară largă a Ucrainei.


Ea este, de asemenea, președintele proeminentei companii rusești de exploatare a cărbunelui JSC Kolmar Group – și ea țintă a sancțiunilor.


Leonid Gornin, de la Finanțe la Ministerul Apărării


Leonid Gornin, anterior prim-ministru adjunct al finanțelor, va ocupa acum funcția de prim-adjunct al ministrului apărării sub ministrul Apărării Andrei Belousov, un economist fără experiență militară, care a fost numit luna trecută pentru a-l înlocui pe Șoigu.

Principalele sarcini ale lui Gornin sunt „să crească transparența fluxurilor financiare și să asigure cheltuirea eficientă a fondurilor bugetare”, a spus ministerul apărării.


De asemenea, au mai fost numiți ca adjuncți ai Ministrului apărării Oleg Saveliev și Pavel Fradkov, fiul fostului prim-ministru Mihail Fradkov. Fradkov va supraveghea gestionarea proprietății, terenurilor și construcțiilor legate de armată.

Un alt fost adjunct al ministrului apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pe 23 aprilie și acuzat de luare de mită. De atunci, alți patru oficiali de rang înalt de la minister și din persoanl au fost arestați cu aceleași acuzații în cel mai mare scandal de corupție care a lovit guvernul rus în ultimii ani.

INTERVIURILE HotNews.ro