Sari direct la conținut

De ce spune Kremlinul că o preferă pe Kamala Harris în detrimentul lui Donald Trump. Peskov: Nu cred că există o baghetă magică

HotNews.ro
Vladimir Putin și Donald Trump / FOTO: Evan Vucci / AP / Profimedia
Vladimir Putin și Donald Trump / FOTO: Evan Vucci / AP / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că nu există nicio perspectivă de îmbunătățire a relațiilor cu Washingtonul, dar Rusia o consideră pe candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, drept o opozantă mai previzbilă decât republicanul Donald Trump, relatează Reuters.

Într-un interviu cu Pavel Zarubin, un reporter TV favorizat la Kremlin, Peskov a părut, de asemenea, disprețuitor cu privire la lăudăroșenia lui Trump că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă alegătorii americani îl aleg pentru un nou mandat la Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că nu există nicio „baghetă magică” care să rezolve criza din Ucraina peste noapte, în modul în care a promis Trump.

„Nu cred că există o baghetă magică. Este imposibil să faci ceva în 24 de ore”, a spus Peskov.

El a spus că este o „fantezie” să-și imagineze că următorul președinte al SUA va anunța în discursul de învestire că Washingtonul oprește ajutorul militar acordat Ucrainei și solicită negocieri de pace și că acest lucru va schimba mentalitatea la Kiev.

Înainte ca Joe Biden să-și anunțe retragerea candidaturii la alegerile prezidențiale din noiembrie și să-și acorde sprijinul pentru Harris, președintele rus Vladimir Putin a spus că Moscova îl preferă pe Biden în detrimentul lui Trump, descriindu-l pe primul drept un politician cu experiență de tip „școală veche”.

În timp ce Biden a ieșit din cursă, Zarubin l-a întrebat pe Peskov râzând: „Atunci cine este candidatul nostru acum?”

Peskov, râzând, a răspuns: “Nu avem niciun candidat. Dar, desigur, democrații sunt mai previzibili. Și ceea ce a spus Putin despre predictibilitatea lui Biden se aplică aproape tuturor democraților, inclusiv doamnei Harris”.

Rusia nu îl preferă pe Trump, dar îl apără

Deși au afirmat că alegerile americane sunt chestiune internă a SUA, Putin și Peskov au oferit o varietate de opinii în momente diferite. În februarie, de exemplu, Putin l-a lăudat pe Biden pentru predictibilitatea sa, dar a dezbătut, în comentarii care păreau menite să semene răutăți, și subiectul sensibil al capacității sale mentale pentru deținerea funcția de lider al Casei Albe.

În iunie, el a spus că Rusiei nu îi pasă cine va fi următorul președinte al SUA, dar că sistemul judiciar al SUA este în mod clar folosit într-o bătălie politică împotriva lui Trump.

Peskov, în interviul publicat duminică, a spus că măsurile SUA de „călcare în picioare a intereselor țării noastre” au depășit limitele acceptabile. Relațiile bilaterale se află la un nivel scăzut istoric, „fără perspectiva” redresării la acest moment.

INTERVIURILE HotNews.ro