Sari direct la conținut

Rareș Bogdan: „Politic, noi nu avem ce să mai stăm de vorbă cu PSD”

HotNews.ro
Rareș Bogdan, Foto: Inquam Photos / George Călin
Rareș Bogdan, Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, joi, că din punct de vedere politic nu mai există coaliția PNL-PSD. Ea există, conform liberalului, „doar la nivelul guvernării și la nivel tehnic”, iar până la alegeri nu vor mai fi luate decizii politice, scrie News.ro.

Rareș Bogdan a vorbit despre relația dintre PNL-PSD, cele două partide aflate în coaliția de la guvernare. 

„PNL nu va lăsa România neguvernată. Îşi va trimite cei mai buni specialişti. Politic, în schimb, noi nu avem ce să mai stăm de vorbă cu PSD. Vom guverna România. Din punct de vedere politic nu mai există coaliţia, există doar la nivel guvernamental şi tehnic. (…) Decizii politice nu vor mai exista până la alegeri”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Rareș Bogdan a anunțat că secretarul general al PNL, Lucian Bode, va coordona echipele tehnice care vor merge la discuții cu PSD.

El a explicat că Bode va coordona echipele tehnice ale PNL, „pe măsură ce există”. De exemplu, conform liberalului, „colegii din zona de administrație și fiscalitate, domnul Huţucă, domnul Boloş, domnul Roman” s-au întâlnit joi pe „chestiuni ce țin de Pactul Fiscal. De asemenea, pe alte chestiuni, administrative directe”.

Ciolacu nu exclude coaliția și după alegeri

Marcel Ciolacu a declarat, marți, la Digi24, că în eventualitatea în care va deveni președinte nu ar avea rețineri să-l desemneze pe Nicolae Ciucă drept prim-ministru, într-un guvern care să mențină coaliția dintre social-democrați și liberali.

„Încrederea nu se poate pierde pentru refuzul de a face o lege pentru o singură persoană. Împreună am luat decizii corecte, am stat umăr la umăr alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă. Când au fost grevele profesorilor mi-aș fi dorit același lucru și de la domnia sa”, a spus Ciolacu.

Premierul a adăugat că în contextul politic actual vede „chiar o normalitate să avem din nou o coaliție PSD-PNL”.

INTERVIURILE HotNews.ro