Sari direct la conținut

Războiul din Gaza: Negocierile vor fi reluate săptămâna viitoare – Netanyahu

HotNews.ro
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a spus că așteaptă un prim răspuns din partea Israelului până sâmbătă la noile sale "idei" pentru o încetare a focului în Gaza, relatează AFP. Israelul a anunțat apoi că își va trimite emisarii înapoi la Doha „săptămâna viitoare” pentru a relua negocierile menite să pună capăt războiului din teritoriul palestinian.
David Barnea, seful Mossad, Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia
David Barnea, seful Mossad, Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia

După revenirea în Israel, vineri seară, a șefului serviciilor de informații israeliene, David Barnea, care s-a întâlnit la Doha cu oficiali din Qatar, „s-a decis ca săptămâna viitoare să plece o echipă pentru a continua negocierile”, a spus purtătorul de cuvânt al biroului primului ministru, Benjamin Netanyahu.

„Există în continuare decalaje între părți”, a adăugat el.

Netanyahu i-a ordonat șefului Mossad-ului să meargă în Qatar, joi, după ce Hamas a anunțat noi „idei” pentru o încetare a focului. Barnea urma să se întâlnească în special cu Mohammed ben Abdelrahmane Al-Thani, prim-ministrul Qatarului.

„Așteptăm un răspuns (din Israel), probabil astăzi (vineri) sau mâine dimineață (sâmbătă)”, a declarat pentru AFP Osama Hamdan, un înalt oficial Hamas.

În timp ce eforturile de mediere conduse de Qatar, Statele Unite și Egipt s-au confruntat până acum cu condițiile ambelor tabere, războiul amenință să capete o dimensiune regională cu schimburi zilnice de focuri – care au cunoscut o intensificare bruscă joi – între Armata israeliană și Hezbollah la granița de nord a Israelului cu Libanul.

O delegație Hamas s-a întâlnit vineri cu liderul mișcării islamiste libaneze, Hassan Nasrallah, în Liban pentru a discuta despre situația de la fața locului și despre viitoarele negocieri, a declarat vineri un oficial al mișcării palestiniene pentru AFP.

INTERVIURILE HotNews.ro