Sari direct la conținut

Reacția lui Dmitri Medvedev la arestarea șefului Telegram: „A calculat greșit”

HotNews.ro
Dmitri Medvedev, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Dmitri Medvedev, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat duminică că Pavel Durov, fondatorul de origine rusă al aplicației de mesagerie Telegram, a calculat greșit fugind din Rusia și crezând că nu va trebui să coopereze niciodată cu serviciile de securitate din străinătate, transmite Reuters.

Dmitri Medvedev a relatat o conversație pe care a avut-o cu Durov în urmă cu mai mulți ani, în care i-a spus că, dacă nu dorește să coopereze cu serviciile de aplicare a legii, atunci va avea probleme în orice țară.

Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus că Durov a vrut să fie un „strălucit «om al lumii» care trăiește minunat fără o Patrie”.

„El a calculat greșit”, a spus Medvedev, adăugând că, „pentru toți dușmanii noștri comuni de acum, el este rus – și, prin urmare, imprevizibil și periculos”.

„Durov ar trebui să realizeze în cele din urmă că un om nu-și poate alege patria”, a mai spus Medvedev.

Ambasada Rusiei la Paris a acuzat duminică autoritățile franceze că „refuză să coopereze” cu Moscova în urma arestării în Franța a patronului serviciului de mesagerie criptată Telegram, Pavel Durov, care, printre altele, are cetățenie rusă.

Durov urmează să fie prezentat justiției franceze duminică.

INTERVIURILE HotNews.ro