Sari direct la conținut

Răspunsul lui Ciolacu întrebat despre acuzațiile de abuz sexual la adresa lui Bulai, dezvăluite de Snoop

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că nu este rolul său să judece acuzațiile de abuz sexual împotriva profesorului Alfred Bulai, adăugând că „nu intervenim într-o anchetă penală”.

„Înainte de a judeca pe cineva, și nu e rolul meu să judec, haideți să aflăm întreg adevărul”, a spus premierul care s-a aflat la verificările lucrărilor Drumului Expres Craiova-Pitești. 

Declarația premierului, de la minutul 24:20.

Ciolacu a asigurat că în cazul în care acuzațiile se dovedesc a fi adevărate, autoritățile vor lua toate măsurile impuse de lege. „Sunt ferm convins că Ministrul Educației a declanșat anchetele împreună cu conducerea SNSPA. Deja sunt și procurorii auto-sesizați, nu intervenim într-o anchetă penală”.

Premierul a făcut referire la perioada comunistă, atunci când a discutat despre implicarea sa în cazul lui Bulai și a declarat că vrea „o societate cu independență a autorităților”. 

Alfred Bulai a fost acuzat de mai multe studente că le-a agresat sexual, conform unei investigații Snoop. Potrivit afirmațiilor lui Bulai către studentele sale, fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”. Le critica dacă nu erau așa. În momente cheie, când erau doar ei, în taberele de vară, le provoca. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop. „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”.

INTERVIURILE HotNews.ro