Sari direct la conținut

Reacția lui Wiz Khalifa, reținut de polițiști după ce a fumat un joint pe scenă la Costinești: „Au fost foarte respectuoși și m-au lăsat să plec” / Rapperul este cercetat în libertate pentru deţinere de droguri / Ce spun organizatorii festivalului „Beach, please!”

HotNews.ro
Reacția lui Wiz Khalifa, reținut de polițiști după ce a fumat un joint pe scenă la Costinești: „Au fost foarte respectuoși și m-au lăsat să plec” / Rapperul este cercetat în libertate pentru deţinere de droguri / Ce spun organizatorii festivalului „Beach, please!”
Wiz Khalifa (Foto: Christopher Polk / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Rapperul american Wiz Khalifa, care a fost ridicat de poliție, sâmbătă seară, după ce a fumat o ţigară cu canabis pe scena festivalului Beach, please! de la Costineşti, a transmis duminică un mesaj pe rețelele de socializare, în care spune că nu a dorit să arate lipsă de respect față de România prin gestul său, că spectacolul susținut în țara noastră a fost minunat și că va reveni curând. El menționează totodată că polițiștii au fost „respectuoși” și l-au lăsat în libertate. Amintim că Poliția județeană Constanța a anunțat anterior că rapperul este cercetat pentru posesie de droguri de risc. Potrivit Poliției, Wiz Khalifa avea 18 grame de canabis la el.

Rapperul Wiz Khalifa, care a concertat sâmbătă la festivalul Beach, Please! de la Costinești, a fost ridicat de forțele de ordine după ce și-a aprins, pe scenă, un joint de canabis. Imagini cu artistul înconjurat de jandarmi la coborârea de pe scenă au apărut încă de sâmbătă noapte în spaţiul public.

În România, consumul de marijuana este ilegal. Autoritățile au transmis duminică dimineață că Wiz Khalifa cercetat în stare de libertate pentru deţinere de droguri de risc.

  • „La data de 14 iulie 2024, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, au documentat activitatea unui bărbat (cetăţean SUA), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc. Faţă de cel în cauză a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale”, precizează IPJ Constanţa.
  • Conform poliţiştilor, din cercetări a reieşit că „acesta, pe parcursul unui recital susţinut în cadrul unui festival de muzică ce se desfăşoară în staţiunea Costineşti, judeţul Constanţa, a deţinut peste 18 grame de canabis (drog de risc) şi a consumat (pe scenă) o altă cantitate de canabis, sub forma unei ţigări artizanale”.

În urma incidentelor de sâmbătă seară, Wiz Khalifa a postat un mesaj în care spune că nu a dorit să arate prin gestul său nicio lipsă de respect față de autoritățile din România. El promite că va reveni să concerteze în țara noastră, dar că „fără un mare joint data viitoare”.

  • „Show-ul de aseară a fost minunat. Nu am intenționat să fiu lipsit de respect față de România aprinzându-mi (un joint) pe scenă. Au fost foarte respectuoși și m-au lăsat să plec. Voi reveni în curând. Dar fără un mare joint data viitoare” – a transmis el pe X.

Reacția lui Selly, organizator al festivalului Beach, please!: „Avem toleranță zero față de substanțele interzise, de orice tip”

  • „În urma incedentului de la „Beach, please!”, dorim să vă comunicăm următoarele: „Așa cum am anunțat încă de dinainte de festival, avem toleranță zero față de substanțele interzise, de orice tip.
  • Festivalul nostru rămâne dedicat asigurării unui mediu sigur și plăcut pentru toți participanții și vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a menține aceste standarde.
  • Din acest motiv dorim ca focusul nostru astăzi să fie buna desfășurare a concertelor de diseară. Vom reveni cu declarații video și audio în cursul zilei de astăzi” – a transmis duminică după-amiază într-un comunicat Andrei Șelaru (Selly), co-fondator „Beach, please!”.

El precizează că va reveni cu declarații în cursul serii, după spectacolul care va fi susținut în cadrul festivalului de un alt rapper american, Travis Scott.

Selly și campania sa antidrog de la Beach, please!

Incidentul cu Wiz Khalifa vine după o altă controversă ce a avut loc în cadrul festivalului co-fondat de influencerul Selly. Cunoscutul vlogger anunțase că va face o campanie antidrog cu ocazia evenimentului, însă printre artiștii care au evoluat zilele trecute s-a numărat și un tânăr care a cântat despre „băgat la venă”.

Mai exact, în prima zi de festival, trapperul Candyboii a cântat o piesă care se numește „A B C D”, ce conține cuvinte obsecene și în care vorbește despre droguri și „băgat la venă”.

Momentul a fost imortalizat chiar de organizatorii festivalului Beach, Please! și publicat pe canalul oficial de TikTok, cu un milion de urmăritori, unde se transmite live evenimentului.

INTERVIURILE HotNews.ro