Sari direct la conținut

Reacție fermă a Moscovei după ce președintele Braziliei a anunțat că nu vine la întâlnirea BRICS

HotNews.ro
Luiz Inacio Lula da Silva, Foto: Ken Cedeno / UPI / Profimedia Images
Luiz Inacio Lula da Silva, Foto: Ken Cedeno / UPI / Profimedia Images

Președintele brazilian Lula a anunțat că motive medicale îl împiedică să fie prezent pe 22-24 octombrie la Kazan, în Rusia.

În ultimul moment, președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a anunțat că nu va fi prezent la summitul BRICS de la Kazan, din cauza recomandărilor medicilor de a nu face drumul intercontinentale cu avionul. Lula (78 de ani) s-a lovit la cap, acasă la el, și de atunci este sub tratament, relatează Reuters.

Lula a anunțat că va participa prin legătură video la reuniune.

Ca răspuns la o întrebare din partea agenției TASS, secretarul de presă al președinției ruse, Dmitri Peskov, a exclus posibilitatea ca anularea călătoriei lui Lula da Silva să fie legată de decizia lui Vladimir Putin de a nu participa la summitul G20 din noiembrie, în Brazilia. Peskov a subliniat că „Kremlinul nici măcar nu s-ar putea gândi la așa ceva”.

BRICS este un forum diplomatic fondat în urmă cu 15 ani de marile piețe emergente Brazilia, Rusia, India, China. S-a extins de atunci pentru a include Africa de Sud, Egipt, Etiopia, Iran și Emiratele Arabe Unite.

INTERVIURILE HotNews.ro