Sari direct la conținut

Record de intervenții ale salvatorilor marți. S-au dat 31 de mesaje RO-ALERT, alerte de furtuni sau de urși

HotNews.ro
Efectele furtunii din București din 10 iulie / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Efectele furtunii din București din 10 iulie / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) transmite că marți, 16 iulie, s-a înregistrat un număr record de intervenții ale salvatorilor din întreaga țară. A fost ziua cu cele mai multe misiuni de salvare, la nivel național, de la începutul anului și până în prezent și s-au trimis nu mai puțin de 31 de mesaje RO-ALERT.

Autoritățile au intervenit în peste 2.200 de situații de urgență, în cele 24 de ore ale zilei precedente. Cele mai multe dintre misiuni au fost ale ambulanțelor, pentru a acorda asistență medicală de urgență.  

Prin sistemul RO-ALERT, au fost transmise 13 mesaje pentru a semnala prezența urșilor, 17 pentru avertizări meteorologice și unul privind dispariția unui minor în județul Argeș.  

În peste 370 de situații, a fost nevoie și de intervenția pompierilor. Peste 180 de incendii de vegetație uscată sau de deșeuri au avut loc marți. Aceste incendii se întamplă din cauza temperaturilor extreme înregistrate. 

Din cauza caniculei, pompierii militari au desfășurat 11 misiuni pentru a distribui apă în zone afectate. Mai multe localități din țară au rămas fără apă după ce nivelul din bazinele locale a scăzut foarte mult.

Vremea rămâne instabilă și miercuri. Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod galben de vijelii și averse torențiale, valabil până la ora 02:00 a nopții de miercuri spre joi, dar și o serie de coduri de caniculă care va afecta miercuri toată România și joi aproximativ jumătate de țară. 

În zilele următoare valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în sud-estul țării, anunță ANM.

INTERVIURILE HotNews.ro