Sari direct la conținut

Regatul Unit: cel puțin opt persoane rănite într-un atac cu cuțitul, inclusiv copii / Premierul: oribil și profund șocant

HotNews.ro
Regatul Unit: cel puțin opt persoane rănite într-un atac cu cuțitul, inclusiv copii / Premierul: oribil și profund șocant
Atac cu cuțitul în Marea Britanie, Foto: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: James Speakman / PA Images / Profimedia

Cel puțin opt persoane, dintre care unii copii, au fost rănite luni într-un atac cu cuțitul în orașul Southport (nordul Angliei), au anunțat serviciile de urgență, în timp ce poliția a declarat că a arestat un bărbat, porivit AFP.

Cu puțin timp înainte de prânz, poliția a fost chemată la o proprietate din acest oraș balnear situat la aproximativ douăzeci de kilometri nord de Liverpool, după ce a fost alertată cu privire la o posibilă înjunghiere, potrivit unui comunicat al poliției locale din Merseyside.

Ofițeri înarmați „au arestat un bărbat și au confiscat un cuțit”, a adăugat acesta.

Nu au fost încă publicate informații cu privire la posibilele motive ale atacatorului.

Serviciul de ambulanță din Nord-Vest a declarat că a răspuns la „un incident major” și că a tratat până acum „opt pacienți cu răni prin înjunghiere”, care au fost duși la mai multe spitale, inclusiv unul pentru copii.

Potrivit mai multor rapoarte media, atacul a avut loc într-un local care găzduia un eveniment de muzică și dans pentru copii având ca temă pe cântăreața americană Taylor Swift.

Un important dispozitiv de poliție a fost desfășurat la fața locului, iar locuitorii străzii rezidențiale au fost rugați să rămână în casele lor, potrivit unui jurnalist AFP.
Un tânăr, care nu și-a dat numele, a declarat că el și mama sa au fost șocați de ceea ce s-a întâmplat.

„Nu este ceea ce te aștepți să vezi în Southport”, a declarat el pentru AFP.

Colin Parry, care conduce o afacere pe strada unde a avut loc atacul, a declarat că a asistat la o scenă „demnă de un film de groază”, adăugând că a văzut mame alergând țipând spre locul incidentului.

Bare Varathan, care conduce o altă afacere, a declarat că a văzut „șapte până la zece copii” în afara clădirii „răniți și sângerând”.

Reacționând pe X, prim-ministrul Keir Starmer a descris incidentul ca fiind „oribil și profund șocant” și a declarat că va fi ținut la curent cu evoluțiile.

Ministrul de interne Yvette Cooper a lăudat „răspunsul rapid și curajos” al poliției și al serviciilor de urgență la acest „incident teribil”.

„Gândurile noastre sunt alături de familiile și apropiații celor afectați”, a spus ea, vorbind în Camera Comunelor.

INTERVIURILE HotNews.ro