Restructurarea este eterna: Posta Romana
Restructurarea Postei a inceput in 1991 si am facut aici o cronologie a procesului de reorganizare, consultanta, intentii de privatizare, iar restructurare, informatizare, iar reorganizare, inca o analiza, iar un consultant strain, s.a.m.d. Sunt 20 de ani de cand diferiti ministri mimeaza competenta manageriala in ceea ce priveste Posta Romana, un monopol de stat care produce pierderi, scrie Emil Stoica, pe blogul lui.
„Vom prezenta un plan de reorganizare si o vom imparti pe unitati operationale, sa vedem care are profit si care nu, (¬) acum se face o analiza in ceea ce priveste reorganizarea Postei Romane”.
Asa a declarat Gabriel Sandu, Ministrul Comunicatiilor.
Posta, cu cei 35.000 de angajati (si potential mai multi votanti), este un subiect important in campaniile electorale. In plus, este un loc prielnic pentru relatii clientelare si de coruptie. Pentru mine, ca manager in domeniul privat, este frustrant sa vad restructurarea aceasta eterna. De fapt, restructurarea este mimata, obiectivul fiind mentinerea relatiilor clientelare, a coruptiei si a dirijarii multor voturi.
Vreti sa va credem, dupa 20 de ani de esecuri, ca vreti sa restructurati Posta? Privatizati-o! Si nu ne mai mintiti ca singura metoda de a privatiza Posta este ca Sorin Ovidiu Vintu sa o cumpere pentru ca si-o doreste.
Se poate privatiza prin mult mai multe metode, transparente, se poate incepe cu privatizarea partiala (20-30%) din actiuni pe Bursa, se pot pune conditii ca niciun actionar sa detina mai mult de 10% daca ne e teama de nu stiu ce intentii malefice.
Comenteaza pe Jeopardy.