Sari direct la conținut

Rețelele de socializare trebuie să aibă un avertisment de sănătate ca pachetele de țigări, spune chirurgul general al SUA

HotNews.ro
Facebook-Instagram-TikTok-YouTube, Foto: Mikhail Primakov, Dreamstime.com
Facebook-Instagram-TikTok-YouTube, Foto: Mikhail Primakov, Dreamstime.com

Dr. Vivek Murthy, chirurgul general al Statelor Unite, funcție echivalentă cu cea a ministrului sănătății din alte țări, a cerut Congresului să oblige rețelele de socializare să afișeze avertismente de sănătate asemănătoare celor de pe pachetele de țigări, relatează Associated Press.

Murthy a lansat apelul într-un editorial de opinie publicat luni de The New York Times, afirmând că rețelele de socializare sunt unul dintre factorii care contribuie la criza de sănătate mintală în rândul tinerilor.

„Este timpul ca un avertisment general al chirurgului general să fie afișat pe platformele social media, care să afirme că social media este asociată unor prejudicii semnificative pentru sănătatea mintală a adolescenților”, a scris Murthy în editorialul de opinie publicat de NYT.

„Eticheta de avertisment a chirurgului general, care necesită acțiune din partea Congresului, le-ar aminti constant părinților și adolescenților că social media nu s-a dovedit a fi sigură”, a subliniat acesta.

El a amintit de faptul că studiile privind avertismentele privind riscurile de sănătate afișate pe produsele de tutun pot crește nivelul de conștientizare și descuraja consumul.

Murthy a ținut să precizeze însă că simpla folosire a unei etichete de avertizare nu va face rețelele de socializare mai sigure pentru tineri, dar că măsura este una dintre cele care trebuie luate.

Un raport publicat de Pew Research Center în 2022 arăta că până la 95% din adolescenții americani cu vârsta între 13 și 17 ani spun că folosesc o rețea de socializare.

Peste o treime din respondenții din categoria respectivă de vârstă au declarat că folosesc „aproape constant” social media.

FOTO Articol: Mikhail Primakov, Dreamstime.com.

INTERVIURILE HotNews.ro