Sari direct la conținut

Rezultate alegeri 2024. Clotilde Armand acuză PSD și PNL de fraudă electorală: Au mai dispărut 1.000 de voturi. Marcele, ți-am zis că nu te pricepi la matematică

HotNews.ro
Clotilde Armand și George Tuță, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea și Saul Pop
Clotilde Armand și George Tuță, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea și Saul Pop

Clotilde Armand acuză miercuri dimineață PNL și PSD, cele două partide care îl susțin pe contracandidatul ei, George Tuţă, cu care își dispută victoria la Primăria Sectorului 1, de fraudă electorală. Candidata ADU susține că o mie de buletine de vot de la o secție de votare „s-au evaporat”.

13:20Mai mulți membri USR, printre care Elena Lasconi și Lucian Viziteu, au anunțat vor protesta miercuri, începând de la ora 13, la sediul Biroului Electorale Sector 2, în semn de susținere pentru colegii lor, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, care acuză fraude electorale la alegerile locale din 9 iunie.

08:34 Clotilde Armand reclamă o neregulă găsită într-un proces verbal de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr.

„Au mai dispărut 1.000 voturi. Din pixul PNL PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD și PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL! Să recapitulăm situația de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuințate și anulate. Unde sunt 1021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse?”, a scris Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Candidata ADU la Primăria Sectorului 1 a mai precizat că așteaptă renumărarea tuturor secțiilor de votare, afirmând că „este ireal pentru o democrație să poată funcționa prin fraudă”.

În încheiere, Armand i-a transmis un mesaj și liderului PSD, Marcel Ciolacu: „Marcele… ți-am zis că nu te pricepi la matematică. Și matematica nu minte”.

Clotilde Armand a reclamat marți că alegerile la Sectorul 1 au fost „profund viciate” și a cerut din nou numărătoarea voturilor. Ea a vrut să depună plângere penală la ICCJ împotriva lui Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permantente, însă nu a putut pentru că se încheiase programul cu publicul. Ulterior, Armand a publicat pe Facebook un alt proces-verbal care ar arăta că a fost furată la numărătoare.

Primarul Sectorului 1 susține că trebuie renumărate voturile din mai multe secții de votare, întrucât modul în care au fost validate rezultatele nu este conform cu realitatea din secții.

Contracandidatul său George Tuţă, susţinut de PSD-PNL, spune că el este câştigătorul alegerilor.

Conform rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, George Tuţă înregistrează până acum 36,53% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,85%, potrivit news.ro. Prezenţa la vot la alegerile locale în Sectorul 1 a fost 46,31%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro