Sari direct la conținut

Rezultate alegeri locale 2024. Primarul USR Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2: „Peste 500 de voturi nu se regăsesc nicăieri”

HotNews.ro
Radu Mihaiu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Radu Mihaiu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, care este la aproximativ 600 de voturi în spatele candidatului PSD-PNL Rareș Hopincă, a anunţat marți că va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice: „Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2”. Amintim că o situație similară este și la Sectorul 1, unde Clotilde Armand acuză, de asemenea, că se încearcă fraudarea alegerilor și a cerut renumărarea voturilor.

Marți, Radu Mihaiu a acuzat că, din greșeală, într-o secție de votare din sector au fost puse 333 de voturi la candidata SOS, în loc să fie trecute în dreptul său și că cererea sa de renumărare a voturilor i-a fost respinsă și cere Biroului Electoral Central să intervină la Sectorul 2.

Radu Mihaiu: „Există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri”

Actualul primar USR al Sectorului 2 a revenit cu un nou mesaj pe Facebook, în care acuză „abuzuri de nepermis” și anunță că depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice.

„Legea nu poate fi călcată în picioare din interese politice! Nu se poate trece cu forța peste comisia din secție care declară în scris că rezultatul este viciat flagrant. Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secții unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți. Iar cel mai grav, pe secțiile închise (multe forțat), există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri. Repet, ca să fie clar, 504 oameni au votat, dar opțiunea lor nu apare de niciun fel”, mai spune actualul primar al Sectorului 2.

Conform ultimelor date parțiale afișate pe platforma rezultate.vot.ro, care preia date de la Autoritatea Electorală permanentă (AEP), candidatul PSD-PNL Rareș Hopincă a obținut 49.170 de voturi (43,25%), în timp ce Radu Mihaiu are 48.531 de voturi (42,69%).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro