Sari direct la conținut

Rezultate BAC 2024 Suceava. Notele și media la Bacalaureat au fost afișate pe edu.ro

HotNews.ro
Elevi care susțin examenul de bacalaureat, Foto: AGERPRES
Elevi care susțin examenul de bacalaureat, Foto: AGERPRES

Elevii de clasa a XII-a din județul Suceava și din toată țara care au dat săptămâna trecută probele scrise la BAC 2024 sunt în așteptarea notelor și mediilor la examenul de BAC 2024. Acestea fi afișate în curând pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Rezultatele la BAC 2024 au fost afișate.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, dintr-un total de 4.849 de candidați înscriși pentru a susține examenul de BAC 2024, la prima probă de limba și literatură română au fost prezenți 4.752 de candidați, scrie publicația locală Monitorul de Suceava. Ulterior, la următoarele probe au absentat și alți elevi, iar câțiva au fost eliminați pentru tentative de fraudă. 

Notele și mediile la BAC 2024 vor fi afișate în această dimineață. După mai multe zile de așteptări, absolvenții clasei a XII-a din Iași și din toată țara, dar și familiile lor vor vedea astăzi ce note au obținut în urma probelor de săptămâna trecută.

La ora 11.30, ministrul Educației, Ligia Deca, va susține o conferință de presă în care va prezenta Rezultatele la BAC 2024.

Rezultate anonimizate

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Cum pot fi depuse contestațiile

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Cum se promovează examenul

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulat):

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

* susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;

* obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise)

INTERVIURILE HotNews.ro