Sari direct la conținut

Rovinieta poate fi cumpărată și prin Ghişeul.ro, începând de joi

HotNews.ro
Aglomerație pe Valea Prahovei, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Aglomerație pe Valea Prahovei, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei


Persoanele fizice pot achiziţiona rovinieta şi prin intermediul platformei Ghişeul.ro, începând de joi, 27 iunie, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„(…) începând de astăzi, 27.06.2024, în urma încheierii acordului de parteneriat între CNAIR şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, persoanele fizice care deţin cont pe www.ghiseul.ro pot achita tariful de utilizare (rovinieta) prin intermediul site-ului menţionat, plata putând fi efectuată exclusiv prin intermediul cardului bancar”, a transmis CNAIR.

Prețuri și termene de valabilitate pentru rovinietă

În prezent, în România putem cumpăra roviniete pentru o zi, 10 zile, o lună, 2 luni sau un an.

Pentru 24 de ore un șofer de autoturism plătește echivalentul a 2,5 euro, iar rovinieta pentru 10 zile costă echivalentul a 3,3 euro. Prețul rovinietei pentru 2 luni (60 de zile) este echivalentul a 8,4 euro.

Rovinieta pentru un an este echivalentul a 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehicule de marfă sub 3,5 tone și 320 de euro pentru vehicule de transport cu 9-23 locuri. Cea mai scumpă rovinietă este de 1.210 euro pentru vehiculele de transport marfă cu masa mai mare de 12 tone.

INTERVIURILE HotNews.ro