Sari direct la conținut

Rusia a arestat un american de 72 de ani, pe care îl acuză că e mercenar care a luptat pentru Ucraina

HotNews.ro
Rusia a arestat un american de 72 de ani, pe care îl acuză că e mercenar care a luptat pentru Ucraina
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, asistă la ceremonia de decernare a Ordinului Sfântul Andrei de către președintele Vladimir Putin premierului indian Narendra Modi pentru contribuțiile acestuia la relațiile dintre cele două țări. Moscova, Rusia, 09 iulie 2024. Sursa foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

O instanță din Moscova a început audierile pentru procesul în care un american în vârstă de 72 de ani este inculpat că a luptat ca mercenar de partea Ucrainei, a anunțat vineri agenția RIA Novosti, citată de Reuters.

RIA, una dintre agențiile de presă ale statului rus, transmite că bărbatul identificat drept Stephen James Hubbard a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 6 luni.

Agenția rusă nu a oferit detalii cu privire la momentul sau locul în care acesta a fost arestat, sau dacă acesta a fost capturat în timpul luptelor de pe front.

Ambasada americană de la Moscova și ministerul ucrainean al afacerilor externe nu au comentat deocamdată informația.

Legislația rusă prevede pedepse între 7 și 15 ani de închisoare pentru activitățile de mercenariat.

RIA susține că Hubbard s-a născut în statul american Michigan și că s-a mutat în Ucraina în 2014, unde ar fi trăit pentru o perioadă alături de o femeie.

O altă femeie, care s-a identificat pe Facebook drept sora americanului, a declarat că fratele ei „a fost răpit în Ucraina” cu aproape 3 ani în urmă.

Femeia nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Potrivit site-ului instanței ruse care judecă dosarul, următoarea audiere a lui Hubbard urmează să aibă loc pe 3 octombrie.

INTERVIURILE HotNews.ro