Sari direct la conținut

Rusia a efectuat exerciții navale în Marea Albă

HotNews.ro
exercitii navale Rusia - imagine ilustrativă / FOTO: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia
exercitii navale Rusia - imagine ilustrativă / FOTO: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Navele de război rusești au efectuat exerciții în Marea Albă pentru a apăra un convoi de nave, a informat duminică agenția de presă de stat TASS, citând Ministerul rus al Apărării, în ceea ce a spus că este un antrenament de rutină, relatează Reuters.

În timpul exercițiilor, două mici nave antisubmarin, Onega și Naryan-Mar, au practicat organizarea utilizării armelor și echipamentelor de război radio-electronice în scenariul unui atac simultan din aer și mare.

„Cu o zi în urmă, micile nave antisubmarin Onega și Naryan-Mar au efectuat misiuni de antrenament și luptă pentru a respinge un atac aerian al unui inamic”, arată un comunicat al ministerului apărării, potrivit TASS.

În timp ce se antrenau în apărarea aeriană, navele de război au tras în ținte aeriene simulate cu sisteme de rachete antiaeriene și tunuri navale, a adăugat agenția.

Zilele trecute Rusia și China au efectuat exerciții navale cu muniție reală în Marea Chinei de Sud, cele două ţări consolidându-şi legăturile militare şi comerciale în ultimii ani, în urma sancţiunilor americane împotriva ambelor.

INTERVIURILE HotNews.ro