Sari direct la conținut

Rusia a pus deoparte 135 mld. ruble pentru a ajuta unele sectoare economice printr-un plan anti-criza

HotNews.ro
Kremlin background, Foto: Colaj foto
Kremlin background, Foto: Colaj foto

Guvernul rus a pus deoparte 135 miliarde de ruble (1,7 mld. dolari) pentru a ajuta economia reala printr-un plan anti-criza, au declarat Reuters doi oficiali de rang inalt. De asemenea, potrivit unei a treia surse, un fond-tampon de 340 mld. reuble ar putea fi folosit pentru calmarea nelinistilor sociale.

Lovita dur de ieftinirea petrolului, de sanctiunile occidentale si de rubla in picaj, Rusia trebuie sa aleaga intre nevoia de a-si sprijini economia aflata in scadere si dorinta de a-si pastra banii pentru a traversa una dintre cele mai negre perioade de cand Vladimir Putin a venit la putere.

Doi oficiali de rang inalt au declarat Reuters ca un plan anti-criza de 135 mld. ruble a fost elaborat pentru a ajuta parti din economia reala. Banii sunt din fondurile bugetare necheltuite in 2015.

Industria cailor ferate si cea a uneltelor agricole, plus sectorul producerii de bunuri casnice si cel al constructiilor vor primi o parte dintre bani. Industriei producatoare de masini i s-au promis deja 50 din cele 150 de miliarde de ruble.

Ministrul de finante, care controleaza fondul anti-criza, este impotriva chelturii tuturor banilor, a spus o sursa. Decizia finala privind sectoarele care vor beneficia nu a fost inca luata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro